Voiculescu: Controlul la CNAS privind functionarea sistemului cardului de sanatate va fi, probabil, saptamana viitoare

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca saptamana aceasta sau la inceputul saptamanii viitoare vor incepe verificarile la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) privind functionarea sistemului cardului de sanatate.

"Controlul se va desfasura, probabil va incepe saptamana aceasta sau la inceputul saptamanii viitoare. Este un control al Corpului de control al primului-ministru, la care sigur participa si reprezentanti de la Ministerul Sanatatii. Noi am instiintat Corpul de control al primului-ministru care vor fi reprezentantii de la Ministerul Sanatatii. Cu siguranta va avea loc cat de curand”, a spus Vlad Voiculescu, conform News.ro.

Guvernul a anuntat in 24 noiembrie ca va fi facut un control la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate privind functionarea sistemului cardului de sanatate, care vizeaza perioada din ianuarie 2016 pana in prezent.

Controlul va fi facuta, din dispozitia premierului Dacian Ciolos, de o echipa mixta, formata din reprezentanti ai Corpului de control al primului-ministru si reprezentanti ai Corpului de control al ministrului Sanatatii.

Sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional in repetate randuri, pentru perioade care au ajuns si pana la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului. In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

Citeste si:
Analizele și serviciile medicale se pot face oriunde în țară, în...
Analizele și investigațiile...

Sursa foto: Shutterstock/Pressmaster

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri