Un numar de 6.658 de detinuti au votat, duminica, la urnele speciale trimise in penitenciare, dintre cei 7.432 care au anuntat ca vor sa-si exprime optiunea electorala, a anuntat Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Cirlan, a declarat duminica, pentru News.ro, ca cele 6.658 de persoane private de libertate au votat la alegerile parlamentare in 45 de unitati subordonate ANP, potrivit News.ro.

"Procesul de votare s-a incheiat fara incidente, ca de fiecare data, in toate cele 45 de unitati subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor”, a spus Cristina Cirlan. In Romania sunt 27.486 de detinuti, dar doar 10.189 au dreptul de a vota la alegerile parlamentare, iar dintre acestia au solicitat, in scris, urna speciala 7.432 de persoane private de libertate.

La alegerile parlamentare de duminica au dreptul sa voteze persoanele private de libertate care au varsta de 18 ani, implinita inclusiv in ziua scrutinului, carora nu li s-a interzis acest drept prin hotarare judecatoreasca definitiva, care au cetatenia romana, au domiciliul in judetul unde se afla locul de detentie si care solicita in scris presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, prin intermediul administratiei locului de detinere, urna speciala.

Sursa foto: sakhorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri