Numarul persoanelor fara apa potabila din Prahova a ajuns la 20.000. Doua orase si doua comune, afectate de avarii

In jur de 20.000 de persoane din patru localitati ale judetului Prahova nu au apa potabila de mai multe zile, in urma avariilor produse incepand de miercuri pe reteaua de alimentare, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) carand zeci de mii de litri de apa cu cisternele pentru a asigura necesarul populatiei,scrie News.ro.

Aproximativ 20.000 de oameni din doua orase si doua comune ale judetului Prahova nu beneficiaza de alimentare curenta cu apa potabila de mai multe zile, din cauza unor avarii produse pe reteaua de alimentare, din cauza inghetului, pompierii carand zilnic apa potabila cu cisterna.

Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, sambata, in orasele Plopeni si Baicoi si in comunele Paulesti si Dumbravesti au fost carate patru cisterne cu cate cinci mii de litri de apa poatabila, pentru a asigura necesarul de consum al populatiei din zona.

Vineri seara, echipajele ISU au dus in orasul Baicoi apa menajera, acestea fiind pregatite sa continute sa transporte apa cu cisterna si in zilele urmatoare.

Initial, miercuri, autoritatile locale anuntau ca 2.000 de familii din trei localitati ale judetului Prahova, dar si o scoala, o gradinita si mai multe cabinete medicale, au ramas fara alimentare cu apa din cauza unor avarii pe conducte. In cateva ore, insa, numarul persoanelor afectate a ajuns la 18.500.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la Ambulanța Prahova: aproape jumătate dintre...
Focar de COVID-19 la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri