Guvernul a aprobat, vineri, cresterea salariului minim pe tara, de la 1.250 de lei brut , la 1.450 de lei brut, incepand cu 1 februarie, reprezentand o crestere de 16%.

Guvernul a aprobat vineri majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 1.450 lei lunar, incepand cu data de 1 februarie 2017, pentru un program complet de lucru de 166 de ore in medie pe luna, reprezentand 8,735 lei/ora, informeaza Executivul, conform News.ro.

Procentual, cresterea de 200 de lei reprezinta o majorare de 16%. "Masura va avea efecte pozitive asupra cresterii economice cu circa 0,2 puncte procentuale si asupra stimularii ocuparii si reducerii muncii la negru. Totodata, masura are un impact social important, asigurand cresterea nivelului de trai si reducerea decalajelor sociale", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Incheierea unui contract individual de munca cu stabilirea unui salariu de baza mai mic decat cel aprobat de Guvern astazi, respectiv 1.450 lei lunar, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 300 lei la 2.000 lei.

Citeste si:
Salariul minim net pentru 2020 creste cu 83 de lei
Salariul minim pentru anul...
Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
4 "taieri" ale Guvernului PNL prin care vrea sa reduca cheltuielile
Setari Cookie-uri