CFR Calatori a anulat marti 44 de trenuri, majoritatea fiind legaturi intre Capitala si localitati din estul tarii, iar din cauza gerului se circula cu restrictii de viteza pe regionalele Bucuresti, Craiova, Galati si Constanta.

Compania CFR Calatori a anulat 44 de trenuri, cele mai multe circuland pe rute ce fac legatura intre Capitala si localitati din estul tarii. In cursul zilei de marti, legatura pe calea ferata intre Bucuresti si Constanta si retur este asigurata, potrivit informatiilor publicate de companie. ”Unele curse pot inregistra intarzieri la destinatie, determinate de necesitatea atasarii locomotivelor Diesel pe anumite intervale de statii din jumatatea de sud a tarii, de reducerea vitezei de circulatie sau de interventia cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare”, a precizat CFR Calatori, conform News.ro.

In conditiile in care valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulatia trenurilor va fi adaptata si pe parcursul zilei de marti conditiilor meteo nefavorabile, temperaturile negative inregistrate la nivelul sinei la aceasta ora fiind cuprinse intre -30 si -28 de grade C, potrivit CFR SA. Compania precizeaza ca pe doua sectii CF - Mizil-Sahateni si Buzau-Cilibia - circulatia trenurilor se desfasoara pe un singur fir, pe celalalt fir se fac verificari la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere si consolidare.

"Se fac verificari permanete pe toate sectiile de cale ferata pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scazute (-30 de grade la nivelul sinei in anumite zone) atat la materialul rulant, cat si la componentele infrastructurii feroviare, iar in statiile de cale ferata se intervine constant cu utilaje si personal pentru mentinerea infrastructurii in conditii optime. Peroanele, intrarile si iesirele din tunelele pietonale sunt de asemenea curatate permanent", mai spune CFR SA.

Citeste si:
Razvan Cuc, discutii despre o spaga de 500.000 de euro, in biroul sau
Discutii despre o spaga de...

Sursa foto: Atm2003 | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Biletele de tren "cu loc" se scumpesc