Aproape 5.000 de perchezitii au fost facute in 2016 pentru combaterea criminalitatii organizate, fiind destructurate 217 grupari

Aproape 5.000 de perchezitii au fost facute in anul 2016 de politistii de la combaterea criminalitatii organizate, fiind destructurate 217 grupari infractionale formate din 1.779 persoane.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana este unitatea specializata ce are atributii in domeniul combaterii traficului de droguri, de persoane, criminalitatii informatice, spalarii banilor si finantarii terorismului. In intreaga tara exista 15 brigazi, 28 de servicii si 4 laboratoare de analiza si profil al drogurilor, scrie News.ro.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate coopereaza, in conditiile legii, cu structuri similare din alte tari, precum si organisme internationale abilitate in domeniul combaterii criminalitatii organizate. Activitatile desfasurate vizeaza prevenirea si combaterea infractionalitatii organizate si transfrontaliere, destructurarea gruparilor infractionale si asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei si prin protectia intereselor finaciare ale Uniunii Europene.

Anul trecut, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat aproape 5.000 de perchezitii in cadrul dosarelor penale ce vizau destructurarea unor grupari infractionale. Astfel, au fost destructurate 217 grupari infractionale formate din 1.779 de persoane, informeaza Politia Romana.

Citeste si:
Percheziții la Opera Națională Iași, într-un dosar de fals şi...
Percheziții la Opera...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri