Aproape 5.000 de perchezitii au fost facute in anul 2016 de politistii de la combaterea criminalitatii organizate, fiind destructurate 217 grupari infractionale formate din 1.779 persoane.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din Politia Romana este unitatea specializata ce are atributii in domeniul combaterii traficului de droguri, de persoane, criminalitatii informatice, spalarii banilor si finantarii terorismului. In intreaga tara exista 15 brigazi, 28 de servicii si 4 laboratoare de analiza si profil al drogurilor, scrie News.ro.

Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate coopereaza, in conditiile legii, cu structuri similare din alte tari, precum si organisme internationale abilitate in domeniul combaterii criminalitatii organizate. Activitatile desfasurate vizeaza prevenirea si combaterea infractionalitatii organizate si transfrontaliere, destructurarea gruparilor infractionale si asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei si prin protectia intereselor finaciare ale Uniunii Europene.

Anul trecut, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au efectuat aproape 5.000 de perchezitii in cadrul dosarelor penale ce vizau destructurarea unor grupari infractionale. Astfel, au fost destructurate 217 grupari infractionale formate din 1.779 de persoane, informeaza Politia Romana.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri