"Mesajul nostru pentru Guvern: Mainile jos de pe DNA! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusa independentei justitiei si statului de drept! E timpul sa plecati acasa. Ati primit voturile oamenilor ca sa guvernati, nu ca sa furati si sa dati legi pentru infractori”, se arata pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Protestatarii cer demisia guvernului Grindeanu, precum si a sefului Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Alt motiv de protest il mai reprezinta si numirile politice din domeniul sanatatii, care "trebuie sa inceteze”.

De asemenea, organizatorii sunt de parere ca " Romania se indreapta cu pasi repezi catre faliment”, din cauza deciziei ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar si din cauza adoptarii OUG 9/2017, care da dreptul institutiilor de a cheltui bani chiar daca au depasit bugetul.

In Bucuresti, protestul din Piata Victoriei este anuntat cu incepere de la ora 18.00.Proteste asemanatoare au fost anuntate pe Facebook si in Sibiu, Cluj, Brasov, Galati si Timisoara.In fata Prefecturii din Galati va avea loc "slujba de inmormantare a Ciumei Rosii, decedata acum doua saptamani”, asa cum scrie pe pagina de Facebook a evenimentului cu acelasi slogan.

Citeste si:

"Impreuna cu Ciuma Rosie au mai decedat din cauza virusului molipsitor, PROTEST PASNIC, urmatorii: hotia, coruptia, minciuna, oportunismul, nepotismul si mafia. Cu totii vor fi inmormantati la un loc si deodata, din lipsa de fonduri. Dumnezeu sa ii ierte! Amin”, scriu organizatorii.

Mai mult, pe pagina de Facebook Coruptia ucide a fost postat un document de unde pot fi descarcate afise care sa fie distribuite.

„Vrem sa umplem Bucurestiul cu zeci de mii de afise saptamana aceasta, astfel incat si bunicul care are 90 de ani sa afle ca o sa fie protest duminica”, se arata intr-o postare.

Sursa foto: Agerpres Foto