MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat vor sprijini financiar implementarea a 50 de proiecte de mediu. Suma alocata pentru finantare depaseste 650.000 de lei.

27 de proiecte urmeaza sa primeasca finantare in cadrul componentei Spatii Verzi Urbane. Activitatile incluse in aceasta componenta se vor desfasura in 17 judete si vor include actiuni de reamenajare a unor curti de scoli, gradinite, parcuri publice sau curti ale centrelor de copii.

Aceste proiecte presupun plantarea a peste 3.074 de arbori si arbusti si in jur de 5.000 flori pe o suprafata de 23.629 mp de spatiu urban, echivalentul a circa 4 terenuri de fotbal. Spatiile astfel transformate vor deveni locuri pentru desfasurarea unor activitati de educatie ecologica, scopul fiind ca elevii sa inteleaga importanta protejarii mediului.

In cadrul celei de-a doua componente a Programului Spatii Verzi, Arii Naturale Protejate, alte 23 de proiecte vor primi finantare din partea MOL Romania. Activitatile finantate vor include organizarea unor tabere Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si activitati extrascolare de educatie ecologica. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula in 17 judete din tara.

Retail jobs

Incepand din anul 2006, cand a fost lansata prima editie a programului Spatii Verzi, MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat au alocat peste 5 milioane de lei pentru finantarea a 472 de proiecte de mediu, care au presupus, printre altele, plantarea a 71.966 de arbusti si pomi si a 69.006 de flori in spatii urbane, organizarea a 677 de activitati extrascolare de educatie ecologica precum si a 89 de tabere Junior Ranger. De asemenea, au fost infiintate si amenajate 86 noi poteci tematice in ariile naturale protejate.
Totodata o suprafata impresionanta de spatiu urban - 452.777 mp (de 2,5 ori mai mare decat suprafata Gradinii Botanice din Bucuresti, de exemplu) a beneficiat de implementarea activitatilor din acest program.

Grupul MOL este o companie internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari, aproximativ 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. In domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi, experienta de peste 75 de ani a Grupului sprijina operatiunile de productie in 8 tari si activitatile de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care peste 200 in Romania.

Citeste si:
Lidl investeste 770.000 euro in proiecte de educatie si mediu
Lidl investeste 770.000 in 17...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri