Ministerul Sanatatii a aprobat investitii de aproape 208 milioane lei la Antibiotice Iasi, pentru perioada 2017-2019, potrivit unui raport transmis de compania Antibiotice Iasi Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii Ministerului Sanatatiii in adunarea generala a actionarilor companiei Antibiotice Iasi, unul din cei mai importanti producatori romani de medicamente generice, au aprobat un necesar de investitii de 207,6 milioane lei pentru perioada 2017-2019, arata un raport transmis BVB, transmite News.ro.

Potrivit raportului, sumele repartizate la alte rezerve din profitul anilor 2000-2015, totalizand 93,4 milioane lei, au fost utilizate pentru sustinerea investitiilor in perioada analizata, acoperind o parte din valoarea totala de 487,4 milioane lei.

In ceea ce priveste soldul contului ”numerar si echivalente in numerar” la 31 decembrie 2016, acesta era negativ, de -26,8 milioane lei, ”existand credite bancare pentru sustinerea activitatilor curente”.

De asemenea, in cadrul adunarii generale a actionarilor din 28 iunie, actionarii ar putea aproba participarea societatii ca membru fondator la infiintarea organizatiei ”Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania – PRIMER”.

Citeste si:
Nelu Tătaru explică de ce a fost suspendat managerul Spitalului...
Nelu Tătaru, despre...

Portofoliul companiei numara 148 de medicamente generice.

Actionarul majoritar a companiei este Ministerul Sanatatii, cu 53,01% din actiuni, in timp ce SIF Oltenia detine 13,76% din actiuni.

Compania a avut un profit net de 5,3 milioane lei in primul trimestru din acest an si venituri din vanzari de 55,4 milioane lei.

Antibiotice Iasi este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o capitalizare de 382,6 milioane lei.

Valoarea medicamentelor...

Sursa foto: Sayan Puangkham/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Economiei: Trebuie să producem materiale sanitare și în România
Setari Cookie-uri