Medicul chirurg Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Iasi, acuzat ca ar fi solicitat si primit mita de la sase pacienti conditionand actul medical, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. In fata judecatorilor, medicul iesean nu a recunoscut ca ar fi luat mita de la pacienti.

Eugen Bitere, medic chirurg in cadrul IBC Iasi, a fost adus vineri seara in fata judecatorilor Tribunalului Iasi, dupa ce in aceeasi zi fusese retinut, iar in cursul noptii de vineri spre sambata magistratii au emis pe numele sau mandatul de arestare petru 30 de zile, potrivit News.ro. In fata judecatorilor, medicul iesean nu a recunoscut ca ar fi luat mita de la pacienti.

Surse judiciare sustin ca unul dintre pacientii medicului Eugen Bitere ar fi reclamat la Politie faptul ca i s-ar fi cerut mita pentru a fi tratat. In cursul zilei de marti, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Iasi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au facut trei perchezitii in acest caz, una la cabinetul medicului din spital si alte doua la locuintele detinute de acesta.

Potrivit procurorilor, "exista probe certe" ca, in zilele de 10 si 11 iulie medicul a pretins si primit, cu titlu de mita de la sase persoane, diferite sume de bani pentru conditionarea actului medical. Ca urmare a perchezitiilor facute, au fost identificate sumele de 23.500 euro, 1.250 dolari SUA, peste 3.500 de lei si numeroase obiecte de arta cu certificate de autenticitate.

Medicul Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi fusese retinut vineri de catre procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat ca ar fi luat mita de la sase pacienti si ar fi conditionat actul medical.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri