A fost publicata in Monitorul Oficial legea prin care se introduce deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale. Astfel, un angajat care alege sa detina un abonament de servicii medicale va fi scutit de plata impozitului, in limita a 400 de euro pe an.

Legea nr. 177/2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, sustine ca un angajat care detine un abonament de servicii medicale va fi scutit, in limita a 400 de euro pe an, de plata impozitului.

Un raport GfK pe tema serviciilor medicale publice si private din Romania arata ca piata de servicii medicale private are un potential semnificativ de crestere, in conditiile in care majoritatea romanilor (93%) sunt asigurati doar ai sistemului de sanatate de stat, iar un procent mic are fie un abonament la o clinica privata, platit integral sau partial de compania pentru care lucreaza (2%), fie o asigurare privata de sanatate (2%). In plus, aproape 4% dintre romani nu detin niciun fel de asigurare.

Cand Guvernul Romaniei a adoptat, prin Ordonanta de Urgenta nr. 3/6 ianuarie 2017, o modificare a Legii 227/2015, membrii Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) au reactionat pozitiv si sustineau ca asigurarile de sanatate si abonamentele medicale pot coexista, pentru ca raspund unor nevoi diferite. Patronatul adauga in acel moment ca, in timp ce abonamentele acopera zona de preventie si educatie medicala, asigurarile reprezinta un instrument financiar care acopera un risc medical si care poate fi accesat in cazuri medicale grave, care necesita spitalizare sau interventii chirurgicale.

Citeste si:
AMNISTIA fiscala, publicata in Monitorul Oficial. Ce prevede
AMNISTIA fiscala, publicata...
Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sanopass: Consiliere medicala nelimitata in abonamentele angajatilor