Bugetul pe 2017 al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) va creste, dupa rectificarea aprobata de catre Guvern, cu aproape 3%, pana la 60,598 milioane de lei, de la 58,841 milioane de lei, cat se prevazuse la inceputul anului, se arata in proiectul de act normativ, publicat spre dezbatere publica de Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului de resort, prin proiectul de act normativ propus rezulta un nivel al veniturilor totale de 60,598 milioane lei, din care cheltuielile se ridica la 58,624 milioane lei, potrivit Agerpres.

De asemenea, in Nota de fundamentare a documentului se noteaza nivelul profitului brut al ANM se va situa, in acest an, la 1,974 milioane de lei, iar valoarea cheltuielilor la 1.000 de lei venituri va fi 967,42 lei, fiind situata la acelasi nivel cu cel prevazut initial in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2017.

In acest context, profitul net al ANM pentru acest an este prevazut la 1,658 milioane de lei, suma ce se va repartiza dupa cum urmeaza: 5% rezerve legale, 50% varsaminte la bugetul statului, respectiv profitul nerepartizat se repartizeaza la alte rezerve si constituie sursa proprie de finantare.

"Fundamentarea elementelor de venituri si cheltuieli s-a efectuat avand in vedere programul de activitate al Administratiei Nationale de Meteorologie pe anul 2017. Sursele de finantare a investitiilor si cheltuielile aferente investitiilor se mentin la nivelul aprobat anterior, cu respectarea prevederilor art. 53 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 63/2017", mentioneaza sursa citata.

In acest an, ANM are in derulare sapte proiecte finantate din fonduri europene pe teme de cercetare in domeniul meteorologiei si care permit obtinerea de venituri din bani europeni in valoare de 1,260 milioane lei. Proiectul de act normativ se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului, iar persoanele sau institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii catre ministerul de resort si Administratia Nationala de Meteorologie.

Sursa foto: VladisChern/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri