Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu 279 de voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind achizitionarea rachetelor Patriot. Mihai Fifor, ministrul Apararii Nationale, a declarat ca spera ca saptamana viitoare sa fie semnat contractul cu Guvernul Statelor Unite, iar in 15 decembrie sa se incheie aceasta tranzactie.

"Eu cred ca este o zi foarte importanta pentru Romania. De astazi Romania isi intareste capabilitatile de aparare si de descurajare, prin achizitia unui sistem de aparare cu raza lunga, ma refer la sistemul Patriot. Prin votul pe care l-a dat Camera Deputatilor astazi practic putem semna deja contractul de achizitie a sistemului Patriot, un contract de la guvern la guvern. Speram ca aceasta lege sa fie promulgata foarte curand, astfel incat saptamana viitoare sa putem semna deja aceste documente cu reprezentantii Guvernului Statelor Unite. Dupa aceea, vom intra in procedura de realizare a platii si in graficul pe care ni l-am propus. Pana in 15 decembrie speram sa incheiem aceasta tranzactie", a afirmat Fifor, la Parlament, conform Agerpres.ro.

El a adaugat ca adoptarea legii arata ca se realizeaza toate promisiunile facute in parteneriatul strategic cu Statele Unite.

"Aratam in felul acesta ca tot ce am promis intr-un parteneriat strategic cu Statele Unite, dar si ca membri NATO se realizeaza, reusim sa cheltuim acei 2% pe care Parlamentul Romaniei l-a aprobat prin bugetul de stat. Totodata, suntem pregatiti ca anul viitor sa continuam cu achizitia celui de-al doilea sistem Patriot, dar si cu mare parte a programelor de inzestrare aprobate de CSAT si de Parlamentul Romaniei", a mentionat ministrul.

Mihai Fifor a mai spus ca legea a iesit in timp record din Parlament.

"Iata astazi atingem obiectivul pe care ni l-am propus. Iese legea din Parlament intr-un timp record, ieri la Senat, astazi la Camera Deputatilor, asteptam ca presedintele Iohannis sa promulge legea si sa semnam documentele", a adaugat Fifor.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu 279 de voturi "pentru", unul "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)". Camera Deputatilor este for decizional. AGERPRES/(A, AS - autor: Alina Novaceanu, editor: Georgiana Tanasescu)

Sursa foto: LFink / Shutterstock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri