ONG-urile cheama oamenii in strada: "Ati reusit, ne-ati unit!"

Platforma Romania 100 a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care anunta ca 39 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical ( alcatuit din 34 de federatii profesionale) si Cartel Alfa ( alcatuit din 41 de federatii profesionale) cheama fiecare roman in strada, duminica, 26 noiembrie 2017, ora 18:00.

Retragerea legilor Justitiei si a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea in Parlament a ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia imediata a Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului sunt cerintele organizatiilor care si-au anuntat participarea la protestele de duminica.

“Romania a ajuns intr-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiara si taierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politica a sistemului de justitie, capturarea statului de catre o mafie politica care slabeste legislatia anticoruptie pentru a scapa de raspundere penala, razboiul politic si institutional declansat de Guvern impotriva societatii civile, atacurile majoritatii parlamentare impotriva aliatilor din NATO si UE, haosul fiscal si deprecierea accelerata a leului, cresterea preturilor si a deficitului bugetar vor arunca Romania de facto in afara Uniunii Europene si NATO. Consecintele deciziilor guvernamentale de astazi ne vor urmari pentru zeci de ani, ne vor plasa in sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunitatii politicienilor si a saraciei.” se arata in postarea de pe Facebook.

Tot in mesajul de pe platforma de socializare, initiatorii protestului afirma ca “Romania este calcata in picioare, coalitia de guvernare nesocotind sau ignorand fatis opiniile si interesele legitime ale tuturor actorilor din societate”.

Acestia fac referire la societatea civila si la reprezentantii puterii judecatoresti, care s-au exprimat impotriva modificarii legilor justitiei, punctul lor de vedere fiind neluat in seama.

Citeste si:
Proteste cu fumigene în fața ministerului Muncii
Proteste cu fumigene în fața...

Atacurile la coalitia de guvernare continua, initiatorii mesajului afirmand faptul ca singurile preocupari ale acestora sunt “drepturile infractorilor si deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furati.

Sursa foto: Facebook: Platforma 100

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri