In dosarul aflat acum pe masa judecatorilor, procurorii descriu modul in care fostul director IT din Administratia Vamilor, din subordinea ANAF, ar fi primit, la fiecare plata facuta de autoritate, cei 25% conveniti cu firmele care castigasera licitatia. Banii erau ascunsi in pachetele cu produse de patiserie pe care reprezentantii firmelor le aduceau la sedintele din sediul institutiei, potrivit Digi24.

„Ea stia deja ce continea pachetul cu pateuri, plicul fiind asezat sub cartonul care sustinea pateurile, desfacea pachetul din care mancam cu totii astfel incat sa mai ramana cateva, la final ea luand pachetul cu ce mai ramasese, inclusiv plicul cu bani, si mergea in biroul sau”, se arata in dosarul ajuns la instanta.

In primavara lui 2010, directorul IT ar fi cerut achitarea costurilor pentru o excursie in Statele Unite ale Americii.

Citeste si:

„Excursia a fost organizata in Las Vegas si in New York (...) Cu ocazia acestei excursii i-am cumparat, impreuna cu Gheorghe Mihai si cu Adrian Radu, lui Macovei Ancuta o tableta de capacitate 16 GB, in valoare de aproximativ 700 USD. Tot in Las Vegas am inchiriat un elicopter cu care am facut o excursie la Grand Canyon”, povesteste un martor citat in dosar.

Martorii au dat detalii si despre alte bunuri primite de femeie: cauciucuri de iarna, bijuterii, genti si portofele de lux, obiecte de decor sau televizoare - in total ar fi costat aproape 8.000 de euro. Printre ele, o pereche de cizme de brand, pentru care oamenii de afaceri au primit insa reprosuri - nu ar fi fost originale.

Functionarul a negat ca a primit mita. A predat la DNA Ploiesti toate bunurile, insa a sustinut ca au fost cadouri. Procurorii verifica acuzatii aduse de martori, care au spus ca si alti functionari din Administratia Vamilor ar fi fost mituiti pentru contractul de mentenanta a sistemului informatic.

Sursa foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com