Conflict intre protestatarii din Piata Victoriei si angajatii care au venit sa amenajeze targul de sarbatori

O parte dintre protestatarii aflati in Piata Victoriei au intrat in conflict cu angajatii Primariei Capitalei care amenajeaza targul de sarbatori, au impins gardurile de protectie si au incercat sa intre pe partea carosabila, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.

"Sunt cei de la Primarie care amenajeaza zona respectiva cu targul si am inteles ca o parte din cei care protestau acolo impotriva amenajarii acestui targ au impins gardurile de protectie, au incercat sa intre pe partea carosabila. Noi nu am facut altceva decat sa oprim deplasarea lor pe zona carosabila. Acestia au inteles si s-au retras din nou in mijlocul Pietei. Vom ramane acolo pe toata perioada si ne vom asigura ca lucrurile vor ramane sub control. Facem un apel la calm, la echilibru. Le-am pus in vedere celor care participa acolo ca violenta nu este un mijloc de rezolvare a problemei", a precizat Georgian Enache, potrivit Agerpres.

El a spus ca este vorba de aproximativ 20-30 de persoane care protesteaza, avand steaguri si portavoce. "Vom ramane in zona cat va fi necesar. Nu vrem sa se ajunga la acte de violenta, la escaladarea unor conflicte si prezenta noastra acolo trebuie sa asigure un echilibru. In acest moment ei sunt in continuare in zona centrala, folosesc portavocea, steagurile, dar situatia este calma", a adaugat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Primaria Capitalei va organiza, in Piata Victoriei, in perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Targ de sarbatori - Festival de colinde si obiceiuri de iarna", urmand ca pe 31 decembrie, in acelasi loc, sa se desfasoare concertul de Revelion.

Citeste si:
Primăria Capitalei reia înscrierile în proiectul pentru cuplurile...
Primăria Capitalei reia...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...
Sursa foto: Creative Lab / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri