Ministrul Sanatatii l-a demis pe managerul Institutului "Marius Nasta"

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligatiilor in domeniul managementului economico-financiar, conform Agerpres.

In perioada 10 - 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a efectuat o actiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucuresti. Perioada controlata a fost cuprinsa intre 1 ianuarie 2015 si data efectuarii controlului, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Pentru toate deficientele constatate, Comisia de control a decis sa inainteze prezentul raport in atentia Curtii de Conturi a Romaniei, pentru efectuarea verificarilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de catre persoane cu atributii specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

Totodata, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislatia in vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

In anul 2017, Ministerul Sanatatii a alocat Institutului peste 3,8 milioane de lei pentru derularea programelor nationale. In urma unui management defectuos, Institutul nu a utilizat mai mult de jumatate din fonduri, ramanand astfel neutilizata pana la aceasta data suma de 1,98 milioane de lei. Mai mult, pentru situatiile de urgenta, in cadrul Actiunilor Prioritare, Ministerul Sanatatii a finantat Institutul cu suma de 930 mii lei, din care a ramas neutilizata suma de 427 mii lei (aprox.50%).

Citeste si:
INTERVIU Ce pierderi pot suferi companiile din cauza angajaților...
Simona Ciff, psihoterapeut:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri