Premierul Mihai Tudose a declarat, dupa intalnirea avuta cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ca legea va fi mai drastica in ceea ce priveste ultrajul si atacul armat asupra unui politist, mentionand ca problemele acestea sunt sistemice si scapate de sub control.

"Solutia este cea pe care am inceput deja sa o implementam. Saptamana trecuta am avut in prima lectura inclusiv Statutul politistului, tot ceea ce inseamna ultraj si atac efectiv armat la politist sa nu mai fie tratat cu asa usurinta, scrie Agerpres.

Politistii sunt aparati si de statul pe care ei il apara in momentul cand isi face datoria. Nu este posibil ca un politist care este in legitima aparare apoi sa stea in procese patru-cinci ani tot el", a raspuns Tudose, intrebat de jurnalisti pe aceasta tema. In legatura cu politistul ranit la Suceava, dupa ce a fost atacat cu o sabie, el a spus ca "este un pic mai bine, dar ii trebuie un medicament care nu prea se gaseste".

"Dar vorbim, vorbim, vorbim. Sistemic, dupa parerea mea, lucrurile sunt scapate de sub control. In niciun stat nu poti sa sari cu sabia la un politist si eventual sa mai si povestesti dupa aia", a subliniat premierul. Tudose a precizat ca numarul politistilor va creste cu cateva mii, datorita propunerii de buget al MAI care este "foarte mare".

"Si in acest sens intervenim, nu au iesit din sistem (politistii - n.r.) sau nu avem problema aceasta de saptamana trecuta, lucrurile s-au agravat in timp si in ceea ce priveste dotarea si in ceea ce priveste numarul de politisti. Dupa cum ati vazut, la propunerea de buget, bugetul MAI este foarte mare, tocmai in acest sens, pentru a asigura necesarul de personal. Vorbim de mii, inclusiv cu scurtarea termenului la Scoala de subofiteri, la Scoala de agenti de politie", a mentionat Tudose.

Citeste si:
Legea privind dublarea alocatiilor pentru copii, promulgata
Legea privind dublarea...

Sursa foto: Shutterstock: Monika Gruszewicz


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Acordul privind Brexit-ul a devenit oficial lege
Setari Cookie-uri