Ministerul Sanatatii anunta ca 900 de doze de imunoglobulina pentru imunodeficienta primara au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene, si vor fi directionate intr-o prima etapa la spitalele unde exista urgente si mai apoi catre unitatile care au solicitat medicamentul.

“Am cerut SC UNIFARM sa livreze in regim de urgenta aceste doze de imunoglobulina ca sa ajunga cat mai repede la pacienti. Producatorul ne-a informat ca luna viitoare va mai livra inca 2.000 de doze din acest produs”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

Totodata, Ministerul Sanatatii reaminteste ca saptamana trecuta au fost livrate catre unitatile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulina pentru tratarea cazurilor de urgenta din sectiile de terapie intensiva si pana la sfarsitul acestui an vor mai fi trimise catre spitale inca 1.000 de doze din acest produs.

Mai mult, institutia citata sustine ca, un producator care a ales sa paraseasca piata din Romania in luna mai 2016 si-a anuntat intentia de a reveni. Ministerul Sanatatii a aprobat pretul pentru imunoglobulina utilizata in tratamentul imunodeficientelor primare produsa de acest furnizor.

Citeste si:
Criza de imunoglobulina. 3.850 de flacoane ajung vineri in Romania
3.850 de flacoane de...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
MS explica de ce nu a fost distribuita, inca, imunoglobulina
Setari Cookie-uri