Gigantii din IT, Uniunea Europeana, investitiile externe ale chinezilor si piata de asigurari vor cunoaste schimbari importante in anii ce urmeaza, conform predictiilor lansate de catre Global Business Policy Council (GBPC) al A.T Kearney in raportul Year-Ahead Predictions 2018.

Gigantii Facebook, Twitter, Google si Amazon se vor confrunta cu noi reglementari guvernamentale. Puterea pe care aceste companii au acumulat-o abia acum incepe sa fie inteleasa in intreaga lume, datorita, in mare parte, dezvaluirilor despre interferenta Rusiei in alegerile straine. Intrucat decidentii politici iau masuri in 2018 pentru a reduce aceasta putere, vor exista ciocniri intre guverne si companiile din domeniul tehnologiei in ceea ce priveste reglementarile si impozitarea, se arata in predictiile celor de la A.T Kearney

Uniunea Europeana va creste pe scena mondiala, dar e posibil sa gestioneze un Brexit dur

Uniunea Europeana va continua sa creasca din punct de vedere al importantei pe scena mondiala, intrucat Statele Unite persista in intoarcerea spre interior, iar activitatea economica europeana se consolideaza, amplificand concentrarea investitorilor asupra summit-ului “Merkron”. GBPC prezice ca politica interna va limita capacitatea Cancelarului german Angela Merkel si a Presedintelui francez Emmanuel Macron de a adopta si o agenda indrazneata pentru reforma UE. In acelasi timp, negocierile dificile dintre UE si Regatul Unit vor creste posibilitatea unui Brexit dur in 2019.

Investitiile chinezilor pe plan extern ar putea avea de suferit

Companiile chineze, atat intreprinderi de stat cat si intreprinderi private, si-au extins dramatic prezenta pe pietele straine in ultimii ani. Dar, in luna august, guvernul chinez a emis noi orientari privind investitiile de peste hotare, incurajand investitiile straine in categorii selectate care se aliniaza cu interesele strategice ale tarii. In 2018, guvernele din intreaga lume se vor afla in conflict direct cu noile orientari chineze de investitii in strainatate, deoarece guvernele incearca sa protejeze principalele industrii nationale. In consecinta, numarul investitiilor chineze “blocate” din exterior va creste in 2018, precum si tensiunile dintre China si restul lumii.

Citeste si:
Probleme pentru Libra lui Zuckerberg: ce au decis autoritatile UE
Probleme pentru Libra lui...

Piata de asigurari se poate confrunta cu o criza

La nivel global, rata aparent ascendenta a catastrofelor naturale va exercita o presiune mai mare asupra pietelor de asigurari. Desi unele dintre cele mai mari companii de asigurari si de reasigurari din lume au supravietuit pierderilor din ultimii ani datorita faptului ca au avut rezerve de capital sufieciente, GBPC prevede ca nu toti asiguratorii vor putea sa-si mentina ritmul in 2018. Drept urmare, politele de asigurare premium si ratele de reasigurare vor creste in 2018. Din moment ce mai putin de o treime din pierderile economice datorate dezastrelor naturale sunt asigurate, GBPC prezice ca industria asigurarilor va incerca, de asemenea, sa isi extinda piata in 2018, in special pe pietele emergente.

GBPC prezice ca o varietate de descoperiri tehnologice si ratele de crestere a adoptarii tehnologice vor deschide usa catre un viitor mai eficient, mai sanatos si mai ecologic. Acestea includ o avansare in domeniul computerele cuantice si tratamentelor pentru cancer, precum si cresterea cererii si adoptarii vehiculelor electrice si a tehnologiei de recunoastere a fetei.Lista completa a “Year-Ahead Predictions” pentru anul 2018 al GBPC A.T. Kearney este urmatoarea:

  • Va fi atinsa suprematia cuantica.
  • Negocierile dificile vor creste riscul unui Brexit dificil la inceputul lui 2019.
  • Tehnologia recunoasterii faciale va deveni omniprezenta
  • Amenintarea venita din partea Statului Islamic se va raspandi in Asia de Sud-Est, Africa si dincolo de acestea.
  • Politica interna din Germania si Franta va scurta luna de miere “Merkron”.
  • Dezastrele naturale catastrofale vor exercita o presiune si mai mare asupra pietelor globale de asigurari.
  • Noile reglementari vor aparea ca o examinare a puterii companiilor gigant americane din domeniul Internetului si autonomia ajunge la un pas de febra.
  • Cresterea rapida a cererii pentru vehiculele electrice va determina o crestere a vanzarilor la nivel mondial.
  • Investitiile straine chineze se vor accelera, dar se vor confrunta cu o rezistenta in crestere.
  • Descoperirile in tratamentele cancerului se vor accelera cu o rata fara precedent.

Sursa foto: By aodaodaodaod / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Qualitance incepe luni plasamentul privat de obligatiuni