Edenred urmeaza sa deschida o filiala in Republica Moldova, ca urmare a promulgarii Legii tichetelor de masa.

In Republica Moldova a fost promulgata in luna octombrie 2017 Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor sa acorde angajatilor tichete de masa, urmand ca in curand sa fie publicate normele de aplicare a Legii. Cu o populatie de 3,55 milioane de locuitori, in Republica Moldova activeaza peste 1,28 de milioane de salariati.

Companiile si institutiile publice din Moldova vor putea acorda salariatilor tichete de masa pe suport de hartie sau card cu o valoare de maxim 45 de lei moldovenesti (aproximativ 2,1 euro) pentru fiecare zi lucratoare efectuata. Valoarea lunara totala a tichetelor de masa va fi astfel de aproximativ 44 de euro, ceea ce reprezinta un adaos semnificativ la puterea de cumparare a salariatilor molodoveni, respectiv un plus de pana la 20% din salariul mediu (200 de euro).

Sumele aferente tichetelor de masa din Republica Moldova sunt deductibile si scutite de contributiile sociale si de impozitul pe venit.

Acest avantaj fiscal va incuraja angajatorii sa ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariatilor, la fel cum se intampla in prezent in companiile din peste 40 de tari. In Romania, tichetele de masa au fost emise incepand cu anul 1999, ajungand astazi sa fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esentiale pentru angajati si companii

Dana Sintejudean, Director General Edenred Romania&Moldova

Tichetele de masa vor putea fi utilizate exclusiv pentru a cumpara produse alimentare.

In Romania, Edenred a fost primul emitent de tichete de masa pe plan local, in anul 1999, iar in prezent deserveste peste 35.000 de companii-client, 1 milion de utilizatori si mai mult de 65.000 de comercianti parteneri pentru tichete si carduri de masa Ticket Restaurant®, tichete cadou, carduri cadou, tichete de cresa, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum si carduri preplatite pentru cheltuieli de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri