Dispozitive insemnate de politisti si jandarmi vor fi mobilizate de Boboteaza

Aproape 900 de politisti vor fi in teren, suplimentar fata de dispozitivul curent, in acest sfarsit de saptamana, pentru a asigura linistea publica cu ocazia festivitatilor ocazionate de Boboteaza, de ziua Sfantului Ioan Botezatorul, precum si de Craciunul pe rit vechi, anunta IGPR.

Intrucat sunt preconizate a se desfasura manifestari publice in 135 de locuri, politistii vor asigura ordinea si linistea publica, pentru prevenirea, descurajarea si combaterea faptelor antisociale. De asemenea, masurile dispuse in aceasta perioada au in vedere si fluidizarea traficului rutier in zona lacasurilor de cult, conform agerpres.ro.

Politia Romana recomanda cetatenilor care intentioneaza sa participe la aceste manifestari religioase sa adopte un comportament civilizat, sa acorde o atentie sporita modului de pastrare si asigurare a bunurilor si obiectelor personale si sa evite conflictele de orice natura.

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa respecte indicatiile agentilor rutieri si sa parcheze doar in locurile special amenajate.

Totodata, sambata, peste 1.900 de jandarmi vor asigura, la nivelul tarii, masurile de ordine publica pentru desfasurarea in bune conditii a manifestarilor religioase prilejuite de Boboteaza, conform unui comunicat de presa al Jandarmeriei Romane.

Citeste si:
Brailean, amendat cu 1.000 de lei dupa ce a injurat pe Facebook
Revista presei 3 ianuarie: un...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Dintre acestia, aproximativ 200 vor fiind prezenti la Catedrala Patriarhala de pe Dealul Mitropoliei din Capitala, precum si la alte 25 de lacase de cult din Bucuresti.

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri