Premierul Mihai Tudose amana demiterea sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, dupa ce, initial, ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut schimbarea din functie a acestuia.

Premierul Mihai Tudose vrea sa discute cu seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, inainte de a lua o decizie in privinta unei eventuale inlocuiri a acestuia din functie, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Intalnirea lui Tudose cu Despescu ar urma sa aiba loc miercuri.

Si ministrul Carmen Dan a dat de inteles ca premierul Mihai Tudose ar putea refuza propunerea de demitere a sefului Politiei si inlocuire a lui cu actualul sef al DGA, scrie Digi24.

"Daca va fi imputernicit (Catalin Ionita - n.r.), repet: daca va fi imputernicit, noul sef al Politiei Romane anunt de pe acum ca am mari asteptari. La fel au si oamenii din sistem si cetatenii care au incredere in Politia Romana”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan s-a declarat total nemultumita de explicatiile primite de la Politie in cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficiala” a cazului si lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Actele din dosarul ,,10...
Citeste si: Actele din dosarul ,,10 august" raman secrete

''Am cerut clarificari de la conducerea Politiei Romane. Am constatat ca a facut o informare prin purtatorul de cuvant. (...) Pana acum, nimeni dintre sefii acestui politist nu a inteles sa-si asume o responsabilitate. (...) Superficialitatea testarilor a facut sa existe in sistem oameni cu devieri comportamentale. (...) Ma declar total nemultumita de explicatiile primite. Nu am vazut pe nimeni dintre cei care ocupa functii sa iasa public. (...) A lipsit raspunsul la intrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atributii nu a stiut de aceste devieri comportamentale. (...) Probabil este un caz izolat, dar cu repetitii. (...) Informatia primara a fost raportata cu intarziere ministrului. Sa avem curajul de a ne asuma ca avem probleme in sistem. (...) Explicatiile de aseara le apreciez lacunare. (...) Am cerut schimbarea din functie a lui Bogdan Despescu'', a declarat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Catalin Ionita, chestorul-sef al Directiei Generale Anticoruptie, ii va lua locul lui Bogdan Despescu pentru urmatoarele sase luni.

Agentul de la Politia Rutiera, filmat intr-un lift din Drumul Taberei avand un comportament neadecvat fata de doi minori, este suspectat in 15 alte cazuri de agresiune sexuala.

Ministrul de Interne Carmen...
Citeste si: Ministrul de Interne Carmen Dan, audiata de procurorii DNA

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Micsik

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Carmen Dan: Au fost peste 9.200 de semnalari de vot multiplu