Diana Velicu este medic stomatolog si, de curand, primul roman admis in programul de rezidentiat in ortodontie si ortopedie dento faciala al UCLA, unul dintre cele mai bune programe de acest gen din lume. Va studia 3 ani, va avea acces la profesori de top, cazuri extrem de rare si va capata o experienta unica. Toate acestea vin cu un cost de peste 300.000 de dolari, bani proveniti din credite si o campanie de fundraising demarata recent, dar si cu certitudinea faptului ca nu se va intoarce prea curand in Romania. Nu doar pentru ca nivelul de salarizare este unul diferit, ci pentru ca specializarea sa nu va fi recunoascuta la noi in tara.

“Mi-as dori sa ma intorc sa profesez acasa. Insa, aici diploma de medic specialist nu imi va fi recunoscuta, m-as intoarce ca sa fiu un simplu stomatolog, nu specialist in ortodontie, ce voi studia in 3 ani la unul dintre cele mai bune programe de rezidentiat din lume. Este trist, pentru ca acolo voi studia la un nivel foarte inalt, voi invata sa tratez patologii rare, care acum sunt in lasate in stand-by de medici depasiti de situatie. Eu voi fi capabila sa le rezolv, cu educatia de acolo, dar diploma mea nu va fi recunoscuta. Ca sa profesez ca specialist in ortodontie in Romania trebuie sa fac specializarea aici, inca o data”, a povestit Diana Velicu, in emisiunea Inspiratie in business.

Urmareste emisiunea integral.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri