Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca a luat toate masurile astfel incat cladirea fostului Hotel ''Concordia'', monument istoric din Centrul Vechi al Capitalei, aflata in proprietate privata, sa poata fi renovata cat mai rapid, potrivit Agerpres.

''De la preluarea mandatului actualei administratii, reprezentantii Primariei Capitalei au tinut legatura cu proprietarul acestui imobil si au oferit suportul tehnic necesar pentru a urgenta procedurile premergatoare demararii lucrarilor. Concret, in acest moment, proprietarul imobilului a reusit finalizarea tuturor rectificarilor la cartea funciara, iar in maxim doua saptamani va finaliza si documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire astfel incat, in primavara acestui an, sa poata incepe reabilitarea imobilului care va avea functiunea de hotel, dar va cuprinde si sali de conferinte si evenimente'', se arata in comunicatul transmis de Primaria Muncipiului Bucuresti (PMB).

Hotelul Concordia este situat pe strada Smardan nr. 39 si a gazduit intalnirea din noaptea de 23 spre 24 ianuarie 1859, in care s-a hotarat Unirea Principatelor Romane si alegerea lui Alexandru Ioan Cuza drept domn al Tarii Romanesti dupa ce fusese ales domn al Moldovei.

A fost construit in anul 1852 si avea 90 de camere.

In anul 1884, un mare incendiu a izbucnit in strada Smardan. Hotelul Concordia, proprietate pe atunci a maiorului Fanuta, a luat foc si a ars in mare parte. Refacut, hotelul a mai avut de suferit de pe urma unui alt incendiu, prin 1901 - 1902.

Sursa foto: Silviu Matei / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri