Doua cutremure au avut loc sambata dimineata in judetele Vrancea si Galati

Doua cutremure cu magnitudinea de 3,3 si, respectiv, 2,2 grade pe scara Richter s-au produs sambata dimineata, in judetele Vrancea si Galati, potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

Primul seism, de 2,2 grade pe Richter, a fost inregistrat la ora locala 5:20, la adancimea de 13,5 kilometri. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter, a avut loc la ora 8:48 la adancimea de 100 de kilometri, potrivit Agerpres. In luna ianuarie au avut loc 21 de cutremure cu magnitudinea intre 2 si 3,1 grade pe scara Richter, cele mai multe in zona seismica Vrancea.

De asemenea, in luna decembrie, in Romania au avut loc 20 de cutremure in zona seismica Vrancea, cu magnitudini cuprinse intre 2 si 3,9 grade pe Richter, iar in luna noiembrie s-au produs 16 seisme in zonele Vrancea si Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situata intre 2 si 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din 2017 a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, la ora 17:08, si a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimtit si la Bucuresti. Cele mai puternice cutremure produse in Romania in ultimii 17 ani au fost inregistrate pe 30 si 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Citeste si:
Cutremur de 7,5 grade pe scara Richter în Mexic, în plină criză...
Cutremur de 7,5 grade pe...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Belish / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri