Doua cutremure cu magnitudinea de 3,3 si, respectiv, 2,2 grade pe scara Richter s-au produs sambata dimineata, in judetele Vrancea si Galati, potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

Primul seism, de 2,2 grade pe Richter, a fost inregistrat la ora locala 5:20, la adancimea de 13,5 kilometri. Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter, a avut loc la ora 8:48 la adancimea de 100 de kilometri, potrivit Agerpres. In luna ianuarie au avut loc 21 de cutremure cu magnitudinea intre 2 si 3,1 grade pe scara Richter, cele mai multe in zona seismica Vrancea.

De asemenea, in luna decembrie, in Romania au avut loc 20 de cutremure in zona seismica Vrancea, cu magnitudini cuprinse intre 2 si 3,9 grade pe Richter, iar in luna noiembrie s-au produs 16 seisme in zonele Vrancea si Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situata intre 2 si 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din 2017 a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, la ora 17:08, si a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimtit si la Bucuresti. Cele mai puternice cutremure produse in Romania in ultimii 17 ani au fost inregistrate pe 30 si 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Citeste si:
Topul judetelor pentru care PAID a platit cele mai mari despagubiri
PAID a platit cele mai mari...
Sursa foto: Belish / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cutremur in judetul Buzau