Victor Ponta, fost premier al Romaniei, a fost audiat luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este acuzat de coruptie si santaj, alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova, scrie Agerpres.

Presa a publicat in luna martie 2016 o declaratie data in instanta de Liviu Mihail Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in care acesta spunea ca s-a intalnit cu Victor Ponta in sediul Guvernului, iar acesta i-ar fi propus sa fie numit intr-o functie la DLAF sau Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Intalnirea cu Victor Ponta ar fi avut loc la insistentele lui Sebastian Ghita.

In sala de judecata, Victor Ponta a negat ca Sebastian Ghita i-ar fi solicitat sa-l numeasca pe Liviu Tudose in vreo functie.

"Nu imi mai aduc aminte ce am declarat la urmarirea penala, pentru ca in acea perioada aveam o relatie mai tensionata cu procurorii de la DNA Ploiesti. L-am intalnit pe procurorul Tudose de doua ori. Prima data, am fost invitat la Sinaia la casatoria unui prieten de-al meu si Tudose era nasul de cununie. In acea calitate, Tudose m-a intampinat, m-a salutat si am schimbat cateva cuvinte. Anterior, la biroul meu din Bucuresti, am fost instiintat de seful de Cabinet ca Tudose ma cauta sa imi dea o invitatie. Fiica mea face pian, iar fiica mea avea un concert de pian la Ploiesti. Intalnirea a durat 30 de secunde. Mi-a dat invitatia si i-am promis ca, daca programul imi va permite, o sa onorez invitatia. Nu am reusit sa ma duc. In acea perioada, eram prieten cu Sebastian Ghita. Ghita nu mi-a solicitat niciodata sa-l numesc sau sa-i ofer procurorului Tudose vreo functie. Singurele persoane cu care am vorbit despre Tudose, dupa acea nunta, au fost Robert Cazanciuc si Tiberiu Nitu. Amandoi erau din Prahova si m-am gandit ca il cunosteau mai bine ca mine. I-am intrebat daca il cunosc si daca este o problema ca am fost la o nunta unde el fusese nas. Cand am acceptat sa merg la nunta, nu stiam cine este nasul. Imi amintesc ca la acea nunta Sebastian Ghita nu a fost prezent", a declarat Ponta in fata judecatorilor.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis.

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri