Patriarhia Romana planuieste sa construiasca un cartier rezidential pe strada Pajurei, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat in avizare la Primaria Capitalei, scrie Hotnews.

Cartierul rezidential cu blocuri de 8 etaje ar urma sa fie construit pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Roxana Wring, consilier USR, spune ca Patriarhia vrea un regim de inaltime superior celui din zona, iar strada pe care ar urma sa se edifice cladirile are doar 6 metri si trotuar pe o singura parte.

"Imobiliarele sunt sfinte! Asta este si parerea Patriarhiei Romane, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor sa faca acolo blocuri de 8 etaje, fortand pe cat se poate reglementarile: regim de inaltime superior celui din zona, strada de acces de doar 6 metri si trotuar pe o singura parte", a scris Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

Aceasta cere ca BOR sa isi foloseasca banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului si sa nu mai ceara bani de la primarii.

"Asadar BOR isi foloseste banii pentru investitii imobiliare. Recomandarea mea este sa-i foloseasca pentru Catedrala si sa nu mai ceara fonduri de la primarii. Va amintesc ca Uniunea Salvati Romania - USR este singurul partid care a cerut ca institutiile publice sa nu mai aloce bani pentru Catedrala. Intentia Patriarhiei de a construi un ansamblu rezidential pe 5000 de mp este inca o dovada ca solicitarea USR este justificata", a mai scris Roxana Wring.

Citeste si:
Restrictii de trafic in Capitala pentru Ziua Nationala si EURO 2020
Restrictii de trafic in...

Potrivit bugetului pe anul 2018, Primaria Capitalei a alocat 10 milioane de euro pentru biserici (circa 45.463.000 lei). Concret, acesti bani vor merge catre 156 de biserici din Bucuresti (doar o parte monumente istorice), dintre care 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

In 2017, Primaria Capitalei a alocat pentru biserici 65 milioane lei. Din aceasta suma, doar pentru Catedrala Mantuirii Neamului s-au alocat 19,5 milioane in 2017.

De asemenea, tot in 2017, Primaria sectorului 1 a alocat 20 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar Primaria sectorului 5 a alocat 12 milioane lei pentru biserici, dintre care 9 milioane lei pentru Catedrala.

Citeste si:
Termoenergetica spune ca a rezolvat toate avariile din Capitala
Alexandru Burghiu,...
Sursa foto: Danilovski / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nor spectaculos si rar deasupra Capitalei