"Imi voi da demisia din toate functiile politice si raman simplu membru de partid. Daca intr-un timp rezonabil, problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu imi dau demisia din toate functiile politice. Am stabilit cu doamna Dancila un calendar pentru toate problemele sensibile", a declarat Gabriela Firea, luni, inainte de sedinta CEx a PSD.

Cu toate acestea, primarul Capitalei nu a mentionat care este acest "timp rezonabil" in care vrea sa fie rezolvate problemele Bucurestiului si dupa care si-ar depune demisia din functiile avute in PSD.

Ea a precizat ca este suparata pe Guvern pentru ca niciunul dintre premierii din ultimul an - Sorin Grindeanu si Mihai Tudose - nu a ajutat-o sa duca la bun sfarsit proiectele Capitalei.

"Ministrul, daca nu e in stare sa conduca si se lasa subjugat, inseamna ca nu e bun de ministru. Aici intervine problema politica. Cei care blocheaza proiectele Capitalei blocheaza proiectele din tara", a acuzat Firea.

"E vorba de oameni care lucreaza in ministere, care reprezinta interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate sa spuna ca nu poate pentru ca nu-l lasa directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasa subjugat de directori, nu e bun de ministru (...) E momentul in care ministrii care se lasa dusi de nas sa plece".

Raspunsul lui Liviu Dragnea nu a intarziat sa apara: Ce a spus doamna Firea e adevarat

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, ii da dreptate Gabrielei Firea, care s-a plans luni, inainte de intrarea la Comitetul Executiv al partidului, ca sunt ministri care se lasa condusi de directorii din subordine. Drept reactie, acesta a anuntat ca urmeaza schimbari la secretarii de stat, noteaza Ziare.com.

"Am citit si ce a spus si am si vorbit cu doamna Firea. I s-au pus probabil bete in roate", a tinut sa precizeze Liviu Dragnea, inainte de Comitetul Executiv al PSD.

Acesta a anuntat si ca se vor lua masuri, pentru a remedia problemele denuntate de Firea.

"Urmeaza schimbarile la secretarii de stat. Ce a spus doamna Firea e adevarat. Am avut o discutie cu ea si cu primarii de sectoare, si separat cu doamna prim-ministru, s-a facut un plan de colaborare serios intre Guvern si Primaria Bucuresti, sunt angajamente pe care mi le-am luat si eu si doamna Firea in campanie pentru parlamentare", a explicat liderul PSD.

Cu privire la o alta reclamatie a Gabrielei Firea, cum ca in partid se vorbeste mai mult despre putere si functii decat despre administratie si guvernare, Dragnea a fost, si aici, de acord: "Am spus si aseara la intalnirea cu toti presedintii de organizatii. Cei care nu inteleg ca societatea romaneasca a evoluat, ca PSD a evoluat, atunci inseamna ca au ramas ancorati in trecut. PSD nu mai accepta in profunzimea lui ciondaneli si intrigi mici pentru functii si functioare".

Sursa foto: Agerpres Foto