Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat ca problema imunoglobulinei "este rezolvata" si ca exista deja contractul semnat pentru livrarea dozelor, dupa declansarea Mecanismului de Protectie Civila. Prima comanda va veni din Austria, fiind vorba de 10.000 de doze (50 de kilograme), iar SUA si Italia asigura restul cantitatii, pana la 150 de kilograme, scrie Digi24.

„Deja avem o comanda ferma, avem contractul deja semnat, avem banii pregatiti”, a declarat ministrul Sanatatii.

Intrebata daca problema figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Guvernului, Pintea a raspuns: „Noi avem banii de la Unifarm. Din fondul de rezerva, abia saptamana viitoare se vor debloca, pentru completare, deci nu. Dar, problema este rezolvata”.

Cu toate acestea, ministrul nu a putut avansa un termen cu privire la data la care pacientii vor primi tratamentul. „Nu as putea sa va spun exact. Cat de curand, deci nu peste o luna”, a spus Pintea.

Aceasta a anuntat, luni, ca primele 10.000 de doze vor fi trimise de catre Austia si vor fi primite in maximum doua saptamani.

Pintea a mai spus ca medicamentul care va fi livrat de catre Austria a mai fost utilizat in Romania si ca au fost discutii cu specialistii pentru a exista certitudinea ca substanta este buna si nu va fi achizitionata inutil. „Suntem asigurati ca este substanta buna”, a precizat Pintea.

Si premierul Viorica Dancila a precizat, duminica seara, intr-o emisiune tv, ca problema imunglobulinei a fost rezolvata.

„Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problema, nici azi, nici pe termen mediu”, a tinut sa precizeze premierul Dancila.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri