Viena, primul loc in clasamentul oraselor cu cea mai ridicata calitate a vietii. Ce loc ocupa Bucuresti?

Viena ramane si in 2018, pentru al noualea an consecutiv, orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii din lume, conform studiului anual "Quality of Living 2018", realizat de biroul de consultanta Mercer. Bucuresti ocupa locul 107 din 231 de orase analizate, potrivit Agerpres.

Capitala Austriei este apreciata pentru siguranta oferita locuitorilor sai, pentru eficienta sistemului de transport in comun si diversitatea structurilor culturale si de petrecere a timpului liber.

Viena este urmata de Zurich (Elvetia), Auckland (Noua Zeelanda) si Munchen (Germania) la egalitate pe locul al treilea. Vancouver, oras clasat pe locul cinci, ofera cea mai buna calitate a vietii din America de Nord. Singapore pe locul 25 si Montevideo pe locul 77 sunt cel mai bine clasate orase din Asia si America Latina. In cazul oraselor din Africa, cea mai buna calitate a vietii o ofera orasul Durban din Africa de Sud, care se afla pe locul 89 la nivel global.

In total, Europa are opt din primele zece orase cu cea mai buna calitate a vietii. Germania si Elvetia au fiecare trei orase in top zece.

Chiar daca se claseaza pe locul 107 din 231 de orase analizate, Bucurestiul ofera o calitate a vieti mai buna decat Doha, Rio de Janeiro, Beijing, Kuwait City, Mexico City, Istanbul, Sofia, Belgrad sau Kiev.

Citeste si:
Top 10: cele mai bune tari in care sa iti cresti copiii
Top 10: cele mai bune tari in...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

La coada clasamentului se situeaza Bagdad, Bangui (Republica Centrafricana), Saana (Yemen) si Port au Prince (Haiti), toate aceste orase fiind penalizate pentru problemele de instabilitate politica, saracie si conditii climatice extreme.

Studiul a vizat 231 orase si s-a bazat pe 39 de criterii precum stabilitatea politica, serviciile de sanatate, educatie, infractionalitate, posibilitatile de petrecere a timpului liber si transportul. Acest studiu este realizat anual de Mercer si este utilizat de companii si organizatii pentru a calcula remuneratia expatilor.

Sursa foto: Calin Stan / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri