Reactia PMB dupa ce presa a semnalat taxa de 200 de lei/pagina la documente publice

Dupa ce presa a semnalat existenta unei taxe de 200 de lei pe pagina A4 si 250 de lei pe pagina A3 pentru informatiile publice, fiind o propunere care urma sa fie votata in sedinta Consiliului General de miercuri, Primaria Capitalei a transmis ca la baza se afla "o eroare materiala", care nu a fost sesizata de cei care au redactat proiectul, scrie Digi24.

Primaria Capitalei transmite ca propunerea unei taxe de 200 de lei pe pagina A4 si 250 de lei pe pagina A3 pentru eliberarea documentelor solicitate in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public este de fapt o „eroare materiala” care nu a fost sesizata de catre cei care au redactat proiectul de hotarare privind aprobarea delegarii serviciului de intretinere, reparatii curente si administrare a fondului imobiliar catre Compania Imobiliara Bucuresti SA, aflat pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

„Anexa respectiva a fost retrasa, intrucat a fost vorba despre o eroare materiala care, din pacate, nu a fost sesizata de persoanele care au prelucrat informatiile din cadrul proiectului de hotarare. Aceasta eroare va fi corectata, conform legislatiei in vigoare. Mai mult decat atat, eroarea materiala nu avea cum sa produca efecte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public (...)”, transmite Primaria Capitalei.

Ulterior, municipalitatea a retras de pe site paginile in care aparea tabelul cu taxele.

Wall-Street.ro a scris, marti, despre existenta unei propuneri care introducea o taxa de 200 de lei pe pagina A4 si 250 de lei pe pagina A3 pentru eliberarea documentelor solicitate in baza Legii 544/2001.

Citeste si:
Turiştii care intră în Grecia ar putea fi taxaţi pentru servicii...
Turiștii care intră în Grecia...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Compania Municipala Imobiliara Bucuresti SA se ocupa cu intretinerea, modernizarea si dezvoltarea fondului imobiliar. Consilierii generali si-au dat acordul pentru infiintarea acestei companii in aprilie 2017.

Conform normelor metodologice de aplicare a legii privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile din 2016, „costul serviciului de copiere va fi aprobat, respectiv actualizat prin actul administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice centrale sau locale si nu poate depasi 0,05% din salariul minim pe economie calculat per pagina”. Raportat la salariul minim de 1.450 de lei, costul nu ar trebui sa depaseasca 0,80 de lei de pagina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri