Raed Arafat continua sa fie critic referitor la promovarea intensa a dispozitivelor de incalzit tutunul. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne sustine ca situatia continua sa evolueze in defavoarea sanatatii publice si in favoarea "industriei mortii". El a postat o poza pe Facebook cu care vrea sa atraga atentia asupra a doua aspecte.

"Primul aspect este modul de promovare al <<aparatelor mortii>> cum le-am denumit in alta postare. Culorile atractive ale acestor aparate sunt baza acestei reclame, iar orice om poate intelege si cui se adreseaza o astfel de reclama la intrare intr-un mall plin de adolescenti si copii. Nu cred ca pe un fumator il intereseaza ce culoare are aparatul si daca este negru, auriu sau roz. Insa pentru adolescenti si pentru copiii acest lucru poate fi atractiv.

Al doilea aspect, care este mai mult unul care insulta inteligenta oamenilor decat sa-i multumeasca, este faptul ca de aceasta data se pune in coltul reclamei semnul de interzis sub 18 ani!

Acum sincer, daca produsul este interzis minorilor de ce se face promovarea lui in spatiul public in acest mod? Pare in prima instanta o reclama la telefoanele mobile decat la fumat insa ea este din nou foarte bine gandita ca sa atraga interesul unei anumite categorii din randul populatiei. Pe de alta parte, avand in vedere ca fabricantii acestui produs sunt firme care fabrica tigari clasice, faptul ca ei pun acest semn de interdictie pentru cei sub 18 ani nu este oare o recunoastere ca acest produs este similar cu tigarile clasice a caror promovare inspatiile publice este interzisa? si atunci de ce se permite promovarea acestor produse atat de agresiv in spatiile publice cand fabricantii lor recunosc ca ele sunt nocive si interzise minorilor asa cum sunt interzise minorilor si tigarile clasice fabricate de ei.

Nu pot sa finalizez aceasta postare fara sa revin la un alt subiect si anume cel al tigarilor electronice a caror aparatori incearca sa le prezinte ca alternativa "sanatoasa' sau "sigura" la fumatul clasic si la cel prin incalzire, ele folosind lichide inclazite in locul tutunului. Iata un articol publicat acum 3 zile de New York Times despre situatia din scolile Americne cand vine vorba de tigarile electronice sau cele prin "vapare" cum se spune.

https://www.nytimes.com/…/vaping-ecigarettes-addiction-teen…

Este exact despre ce scriam acum cateva zile si anume impactul asupra adolescentilor si copiilor si faptul ca este vorba de recrutarea noii generatii de fumatori dependenti, indiferent de metoda, fie ea cea a fumatului clasic, fie ea cea a alternativelor la fumatul clasic.

Revin si subliniez ca lipsa de actiune la nivel legislativ este o forma de complicitate la ce se intampla la acest moment. Impactul se va vedea in scurt timp si va fi greu de reparat. Este vorba de interdictia promovarii acestor produse ca sa oprim raspandirea lor si recrutarea adolescentilor si a tinerilor si va trebui sa actionam in cel mai scurt timp, fie printr-o initiativa legislativa la nivelul parlamentului, fie printr-un act normativ la nivelul guvernului sau printr-o initiativa legislativa la nivel civic", scrie Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.

Raed Arafat despre dispozitivele de incalzit tutunul

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri