Consiliul General al Capitalei a respins joi cele trei proiecte de hotarare in baza carora 234 de parcaje apartinand domeniului public si/sau privat al Municipiului Bucuresti, aproximativ 780 de strazi, poduri, pasaje sau alei si 324 de intersectii semaforizate si ansambluri rutiere urmau sa treaca in administrarea unor companii municipale, scrie Agerpres.

Reprezentantii USR si PNL au anuntat ca nu sustin aceste proiecte de hotarare, pentru adoptarea carora era necesar votul a doua treimi dintre consilierii generali.

Roxana Wring (USR) a apreciat ca transferul parcajelor si arterelor in administrarea companiilor municipale reprezinta "un risc mult prea mare pentru bucuresteni". Ea a adaugat ca societatile comerciale ale Municipalitatii, care au angajati, sedii si au achizitionat o serie de bunuri, ar trebui sa participe la licitatii, demonstrand ca sunt la nivelul companiilor din mediul privat.

Cristian Olteanu (PNL) a subliniat ca liberalii nu si-au schimbat punctul de vedere de-a lungul ultimului an, apreciind ca "nu este normal" sa fie infiintate 20 de societati comerciale, fiind necesara o dezbatere publica pentru a vedea in ce domenii este nevoie de infiintarea unor astfel de companii. El a adaugat ca peste cateva zile consilierii generali PNL vor depune un proiect de hotarare care sa vizeze cresterea transparentei activitatii companiilor din Holdingul Municipal.

Dupa Vlad Voiculescu, Firea il va da in judecata si pe Cristian Busoi

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat, in debutul sedintei CGMB, ca, in cazul in care nu vor fi votate cele trei proiecte privind aprobarea listei bunurilor aferente contractelor de delegare a unor servicii publice catre companiile municipale, europarlamentarul Cristian Busoi va fi chemat in judecata.

In acest sens, ea a declarat ca reprezentantii PMB au redactat deja cererea de chemare in judecata a europarlamentarului Cristian Busoi, pe care il considera "autorul moral" al blocajului proiectelor. Aceasta a adaugat ca, in cazul in care in sedinta de joi nu vor fi votate cele trei proiecte, vineri dimineata va fi depusa cererea de chemare in judecata.

Totodata, primarul general a facut apel public la toate institutiile de cercetare si ancheta, pentru a transmite misiuni de control la cele 20 de societati infiintate de Primaria Generala, pentru a "spulbera" toate acuzatiile opozitiei.

Conform celor trei proiecte de hotarare, 234 de parcaje apartinand domeniului public si/sau privat al Municipiului Bucuresti, aproximativ 780 de strazi, poduri, pasaje sau alei si 324 de intersectii semaforizate si ansambluri rutiere urmau sa fie trecute in administrarea Companiei Municipale Parking, a Companiei Municipale Strazi, Poduri si Pasaje si a Companiei Municipale Managementul Traficului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri