Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Targoviste, ca la acest moment nu li se poate cere medicilor sa aleaga intre a lucra la stat sau privat, pentru ca sistemul public nu poate oferi toate serviciile medicale de care pacientii au nevoie, potrivit Agerpres.

''Pot sa va spun ca in acest moment nu ne permitem sa renuntam la aceasta dualitate, medicii care lucreaza la stat sa lucreze si in privat. De ce? Pentru ca sistemul public in acest moment nu poate oferi toate serviciile medicale de care pacientii au nevoie, acolo unde au nevoie. Este o varianta, dar nu in acest moment'', a spus Sorina Pintea.

Intrebata daca marirea salariilor medicilor nu poate reprezenta un argument pentru a le solicita acestora sa aleaga intre stat sau privat, ministrul Sanatatii a raspuns ca ''au fost marite salariile ca sa ii aducem in sistemul public si sa ii aducem de afara si sa ii pastram in tara''.

Legat de lipsa medicilor din spitale, ministrul Sanatatii spune ca deficientele majore sunt in spitalele mici.

''In unele spitale din Romania, da (putem vorbi de lipsa medicilor, n.r.). Avem multi medici in centrele universitare, in spitalele mari si avem putini medici sau aproape deloc in spitalele municipale, in spitalele mici. Deci exista cumva o disproportionalitate a lor in teritoriu. Iar majorarea aceasta salariala s-ar putea sa ii atraga, adica sa nu stea medicul sa faca doar garzi intr-un spital mare si sa mearga sa lucreze efectiv intr-un spital mic'', a precizat Sorina Pintea.

Intrebata de jurnalisti daca si-a propus sa actioneze pentru a fi eliminata spaga data in spitale, Sorina Pintea a spus: ''Noi toti trebuie sa ne propunem si cred ca fiecare poate sa faca lucrul acesta''.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri