Fostul ministrul al Educatiei Liviu Pop, presedinte al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport din Senat, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte UNICEF pe tema educatiei timpurii, ca in urmatorii trei ani va fi finalizata structura scolara, dupa ce statul, „noi”, a preferat sa blocheze anumite reforme, „pentru ca era mai comod”, scrie Dig24.

Pop a declarat: „Din punct de vedere legislativ, zilele trecute, in Parlamentul Romaniei, am dat startul. Legislativ, incepand cu anul 2020, grupa mare si invatamantul liceal vor face parte din invatamantul obligatoriu. Incepand din 2023, si grupa mijlocie devine invatamant obligatoriu, iar incepand cu 2030, si grupa mica”.

El si-a exprimat increderea ca Ministerul Educatiei „e capabil sa faca o reforma sanatoasa”, nu inainte de a marturisi: „Statul, noi, am preferat sa blocam anumite reforme pentru ca ne era mai comod”.

La conferinta „Primele 1000 de zile din urmatorii 100 de ani. Educatia timpurie, o sansa pentru competitivitatea Romaniei”, care are loc miercuri, la Banca Nationala a Romaniei, participa politicieni, psihologi si profesori, invitati speciali fiind Mark Alter, de la New York University, si Paula Hunt, expert international, consultant UNICEF.

Citeste si:
"Vestea buna pentru parinti si elevi", anuntata de ministrul Educatiei
"Vestea buna pentru parinti...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Educatiei, 5 masuri pentru debirocratizare