22 Mai 2018

Asociatia Ateliere Fara Frontiere: Peste 12.000 de computere reciclate, donate scolilor defavorizate din Romania



Asociatia Ateliere Fara Frontiere a implinit anul acesta 10 ani de activitate. In tot acest timp, Asociatia a sprijinit victime ale traficului de persoane, persoane cu adictii, persoane care au suferit pedepse privative de libertate, persoane care au fost in somaj indelungat si persoane cu dizabilitati in parcursul lor spre piata muncii conventionale.

"Ateliere Fara Frontiere considera ca nimeni nu este neangajabil, pune omul in centrul tuturor activitatilor si integreaza, in tot ceea ce face, principiile de dezvoltare durabila, echitate sociala, egalitate de sanse, repartizarea echitabila a resurselor, responsabilitatea colectiva si individuala, precum si economia sociala si circulara", se arata in comunicatul emis de Asociatie.

Dupa 10 ani de activitate, bilantul AFF arata in felul urmator: 12.078 de computere reciclate au fost donate catre 2018 scoli defavorizate din Romania, de care au beneficiat 381.593 de beneficiari; 848 de tone de deseuri electrice si electronice au fost colectate din piata, 295 de tone fiind reutilizate, reducand astfel amprenta de carbon asupra mediului; 42.764 de produse remesh au fost realizate din deseuri publicitare outdoor, colectand din piata banere care ar fi ajuns la groapa de gunoi si pentru care ar fi fost necesari 400 de ani pentru a disparea; 814 tone de deseuri alimentare au fost colectate si compostate de la parteneri supermarket-uri si, dupa selectare, s-au donat 7018 kg de alimente catre cantine sociale.

"In total, 22.197 de tone de dioxid de carbon au fost evitate in cei 10 ani de activitate in care asociatia a platit catre statul roman 3.318.222 de lei, reprezentand impozite si contributii salariale", a mai transmis Asociatia.

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie neguvernanmentala romaneasca, infiintata in 2008, care vizeaza insertia sociala si profesionala a persoanelor aflate in mare dificultate, militand impotriva excluziunii sociale prin grija fata de mediu si prin educatie.

Citeste si: Remesh, proiectul prin care bannerele publicitare sunt transformate in obiecte utile



Citeste si