Hidrologii au emis, sambata, atentionari Cod galben de inundatii, valabile in urmatoarele ore pe rauri din sase judete din zona Transilvaniei, scrie Agerpres.

Prima avertizare emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), valabila pana la ora 17:00, vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic al raului Dragan din judetele Bihor si Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata in bazinul hidrografic al raului Zarna.

De asemenea, pana la ora 22:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Barcau - bazin superior, Crisul Repede - sector aval confluenta cu raul Dragan - amonte Acumularea Lugas, Crisul Negru - bazin superior si mijlociu, Crisul Alb - bazin superior si mijlociu din judetele Salaj, Cluj, Bihor, Arad si Hunedoara.

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unii afluenti mici ai Crisului Repede si Crisului Negru.

Citeste si:
50 de masini electrice cu dobanda 0% de Black Friday
De Black Friday, o banca...

Potrivit INHGA, pana la ora ora 21:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii de dreapta ai Muresului aferenti sectorului aval S.H. Acmariu din judetele Alba, Hunedoara si Arad.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata in bazinele hidrografice ale raurilor Troas si Milova. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele hidrologice.

Sursa foto: Juergen Faelchle / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Topul celor mai valoroase 25 de banci din lume