Hidrologii au emis, sambata, atentionari Cod galben de inundatii, valabile in urmatoarele ore pe rauri din sase judete din zona Transilvaniei, scrie Agerpres.

Prima avertizare emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), valabila pana la ora 17:00, vizeaza scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic al raului Dragan din judetele Bihor si Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata in bazinul hidrografic al raului Zarna.

De asemenea, pana la ora 22:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Barcau - bazin superior, Crisul Repede - sector aval confluenta cu raul Dragan - amonte Acumularea Lugas, Crisul Negru - bazin superior si mijlociu, Crisul Alb - bazin superior si mijlociu din judetele Salaj, Cluj, Bihor, Arad si Hunedoara.

Hidrologii avertizeaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unii afluenti mici ai Crisului Repede si Crisului Negru.

Potrivit INHGA, pana la ora ora 21:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de Atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii de dreapta ai Muresului aferenti sectorului aval S.H. Acmariu din judetele Alba, Hunedoara si Arad.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata in bazinele hidrografice ale raurilor Troas si Milova. In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognozele hidrologice.

Sursa foto: Juergen Faelchle / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri