Capitala si locuitorii ei nu sunt pregatiti pentru introducerea unei taxe de acces in zona centrala, dar daca se va apela la o astfel de varianta aceasta va fi aplicata numai dupa o consultare foarte larga, a tinut sa precizeze, marti, intr-o conferinta organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scrie Agerpres.

"Fireste, sunt multe de facut. Ambitiile tuturor celor implicati intr-un astfel de domeniu de administrare a orasului sunt mari. Ceea ce vreau sa le transmit atat bucurestenilor, cat si tuturor romanilor, avand in vedere ca ma aflu in fata Ministerului Mediului alaturi de doamna vice prim-ministru, ca ne pasa, ca aceste probleme extrem de importante privind calitatea mediului ne preocupa si ne ocupa in mod eficient majoritatea timpului, pentru ca inseamna sanatatea tuturor cetatenilor. Daca alte domenii ar mai suferi amanare, problematica mediului nu poate sa sufere nicio amanare. E adevarat, avem in continuare, ca si marile capitale europene, probleme din cauza traficului sufocant care genereaza si probleme de poluare. Am citit mai multe stiri si profit sa spun ca nu ne-am gandit, deocamdata, la modul aplicativ de a institui o taxa de poluare in centrul Capitalei, desi ea s-ar cere daca ar fi analizam doar componenta tehnica. Nu credem ca orasul este pregatit, nu credem ca cetatenii sunt in acest moment pregatiti, fara o consultare foarte larga, de a plati o taxa pentru a patrunde in zona de patrimoniu, in zona centrala", a spus edilul Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, Bucurestiul poate deveni un oras curat si prin multiplicarea si aplicarea masurilor ce implica, printre altele, constructia de piste pentru biciclisti, incurajarea transportului public in comun sau o monitorizare mai atenta a calitatii aerului prin intermediul statiilor dedicate existente la nivel national.

"Ea (taxa de acces in zona centrala, n.r.), teoretic, dupa toate componentele si detaliile europene, ar putea sa fie instituita, dar incercam sa multiplicam si sa dinamizam celelalte masuri, in special incurajarea transportului public in comun, prin achizitiile despre care am vorbit, incurajarea de piste pentru biciclisti, incurajarea recuperarii pentru cetateni a spatiilor verzi, inclusiv a parcurilor (...), o masurare si o monitorizare mai atenta in toate cele 24 de statii de masurare a calitatii aerului din tara ale Ministerului Mediului, dintre care patru sunt in Capitala si doua in judetul Ilfov. Sa ramana ca ultima solutie, la un moment dat, daca se va pune problema, dar numai dupa o larga consultare, si asa-numitul timbru de mediu de zona centrala, dar nu acum. Am facut aceasta precizare, pentru ca nu stim de unde, din senin, a aparut aceasta informatie pusa pe seama mea si a doamnei vice prim-ministru (ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, n.r.) si am vrut sa aducem clarificari suplimentare", a mentionat Firea.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a participat, marti, alaturi de ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri