Gabriela Firea are in plan infiintarea unui Centrul Cultural EXPO ARTE, o noua institutie finantata din bugetul Capitalei. Noul centru va avea trei sefi si opt angajati, potrivit proiectului postat pe site-ul Primariei, scrie G4Media.

Cu ce se va ocupa noua institutie? Pe scurt, va face acelasi lucru ca alte firme ale Primariei, printre care ARCUB, Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti

Centrul Cultural EXPO ARTE se va adauga unui numar impresionant de centre culturale, firme si institutii artistice gestionate deja de primaria condusa de Gabriela Firea, unele dintre ele facand exact acelasi lucru ca noua institutie. Printre ele se numara Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti-ARCUB, Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si Centrul Cultural LUMINA.

Cum se justifica decizia?

Desi suntem deja la jumatatea anului Centenarului Marii Uniri, motivarea proiectului foloseste pretextul acestui eveniment pentru a justifica infiintarea Centrului: ”Municipiul Bucuresti intentioneaza in anul Centenarului sa recupereze si sa gestioneze mai eficient spatiile expozitionale aflate in unitatea sa administrativ teritoriala prin infiintarea si organizarea unui serviciu public dedicat, un centru de inalta cultura care sa ofere artistilor mai putin cunoscuti sau chiar debutanti sansa de a-si prezenta operele publicului”.

Trei sefi la opt angajati

Initial, centrul va functiona in cladirea Primariei, dar va urma cumpararea sau inchirierea unui sediu propriu. Primaria isi va reduce numarul de posturi din aparatul propriu pentru a-i angaja pe cei trei sefi si opt functionari de la noua institutie.

Reamintim ca Gabriela Firea a initiat si infiintarea unui holding comercial detinut de primarie, care are in componenta 20 de firme in cele mai diverse domenii. Printre sefii acestor companii se numara apropiati ai primarului, clientela de partid, dar si lideri locali PNL si PMP care au pactizat cu PSD.

Citeste si:
UPDATE Firea: Mâine dăm startul proiectului de testare de tip...
UPDATE Gabriela Firea: Mâine...

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Violeta Alexandru caută locuri de muncă pentru srilankezii abandonați pe Otopeni
Setari Cookie-uri