Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Wess Mitchell, a afirmat luni, referindu-se la modificarile aduse legilor justitiei in Romania, ca tara noastra a facut progrese pentru a avea un sistem judiciar puternic si nu trebuie facut "un pas inapoi", potrivit Agerpres.

"Din perspectiva Statelor Unite, trebuie sa spun cat de important este progresul pe care l-a facut Romania in a avea un sistem judiciar puternic si institutii anticoruptie puternice. Nu vreau sa ma implic in dezbaterile interne si in politica interna, dar vreau sa va spun ca toti aliatii si America sustin institutiile anticoruptie. Sunteti un model. Daca va uitati, sunt putine tarile care au sistemul judiciar pe care il aveti voi si cred ca asta ar trebui sa inspire si sa ii incurajeze pe romani sa dezvolte pe mai departe aceste institutii, care sunt foarte importante pentru democratia Romaniei. Ati facut progrese si nu vrem sa faceti un pas inapoi", a declarat Wess Mitchell.

El a fost intrebat care este parerea sa cu privire la amendamentele aduse, in Romania, legilor justitiei.

Aflat in vizita in Romania, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Wess Mitchell, a sustinut un discurs, luni, la Facultatea de Drept din Bucuresti.

Wess Mitchell: „Romania a construit un sistem judiciar puternic si institutii anticoruptie la care victimele comunismului nici macar nu puteau sa viseze”

De asemenea, acesta a laudat institutiile anticoruptie si sistemul judiciar din Romania.

„SUA sunt alaturi de voi la fiecare pas. As vrea sa ne gandim cat de departe a ajuns Romania. Acum 30 ani era printre cele mai sarace state din Europa, romanii aveau 100 de dolari pe luna si multe zone erau neelectrificate. Acum, Romania este parte din UE, economia Romaniei este printre cele mai dinamice. Romania a construit un sistem judiciar puternic si institutii anticoruptie la care victimele comunismului nici macar nu puteau sa viseze”, a declarat Wess Mitchell.

„Fiecare tara din lume trebuie sa lupte impotriva coruptiei, stiti cat de periculoasa este coruptia. Trebuie un sistem de legi bun, institutiile din sistemul judiciar trebuie sa apere legile. Vrem ca Romania sa continue pe acest drum nu numai pentru binele cetatenilor, ci si pentru ca reprezinta un model in fata vecinilor. Romania este un simbol al libertatii la frontiera estica, ceea ce demonstreaza ca Romania s-a dezvoltat in regiune”, a declarat reprezentantul SUA, potrivit digi24.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri