Rezultatele examenului de Evaluare Nationala 2018 derulat saptamana trecuta au fost publicate pe site-ul edu.ro. Pot fi accesate rezultatele pe judete si individual pe unitati de invatamant sau prin cautare dupa numele elevilor.

Rezultatele la Evaluarea Nationala 2018 pot fi accesate la acest link.

Rezultatele la Evaluarea Nationala vor fi facute publice marti, pana la ora 12,00. Cu toate ca site-ul edu.ro este picat de marti dimineata, Ministerul Educatiei a facut un site separat.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, tot marti se vor putea depune contestatii, intre orele 14,00 si 19,00.

Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 23 iunie.

La sesiunea din acest an pentru Evaluarea Nationala 2018 s-au inscris peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a.

Rezultate Evaluarea Nationala 2018

Pentru a depune contestatie, elevii trebuie sa completeze o cerere adresata presedintelui comisiei de contestatii in care vor cere reexaminarea lucrarii. Candidatul major si parintii/reprezentantii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judetene/a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale sa vada lucrarea/lucrarile proprie/proprii a/ale propriului copil numai dupa afisarea rezultatelor finale dupa contestatii. La vizualizarea lucrarii/lucrarilor, candidatul minor trebuie sa fie insotit obligatoriu de un parinte/reprezentant legal.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a de liceu.

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri