Rezultatele finale la Evaluarea Nationala, dupa rezolvarea contestatiilor, au fost afisate sambata pe site-ul evaluare.edu.ro, dar si la unitatile de invatamant, scrie Agerpres.

Potrivit unei statistici a MEN, au fost depuse peste 23.000 de contestatii - 10.958 la Matematica, 12.372 - la Limba si literatura romana, iar 431 - la Limba materna.

Inainte de rezolvarea contestatiilor, 73,5% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la sesiunea din acest an a Evaluarii Nationale au obtinut medii mai mari sau egale cu 5. Din cei 142.847 de candidati prezenti, 104.972 au obtinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) - 73,5%.

Dintre acestia, potrivit centralizarii MEN, 319 candidati au incheiat examenul cu media generala 10.

Rata de participare la sesiunea 2018 a Evaluarii Nationale a fost de 94,8% - 142.847 de candidati prezenti dintr-un total de 150.603 elevi inscrisi.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a.

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri