Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, care a inspectat duminica localitatile din judetul Covasna afectate de inundatiile din ultimele zile, a declarat ca in toate zonele din tara pe care le-a vizitat zilele acestea a constatat ca cetatenii s-au mobilizat si au intervenit alaturi de fortele de ordine pentru a limita efectele produse de fenomenele meteorologice nefavorabile, scrie Agerpres.

"Am fost ieri in mai multe judete, am fost in Bacau, am fost in Buzau, am fost in Vrancea si peste tot pe unde am trecut totusi am vazut o mobilizare (...) si am vazut un interes sa se rezolve problema. Da, sunt si zone in care oamenii poate nu s-au implicat direct. Aici (la Bacel si Lunca Marcusului - n.r.) mi se spunea ca prima interventie au facut-o ei (localnicii - n.r.) sa isi ajute vecinii si reactia a fost una normala. Da, asta este normalitatea, pentru ca, daca se intampla asa ceva, pana ajung fortele de interventie este normal ca cei din comunitate sa fie primii care intervin si sa se ajute intre ei", a afirmat Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a precizat ca in localitatile Bacel si Lunca Marcusului, care au fost inundate dupa ce digul de protectie de pe malul drept al raului Tarlung a cedat, vor fi suplimentate mijloacele pentru evacuarea apei din gospodariile populatiei.

"La Lunca Marcusului am fost si azi noapte, in jurul orei 12,00 - 1,00, apele s-au retras mult mai mult decat azi noapte, dar inca nu s-au retras destul ca sa permita interventia pompierilor. (...) Avem aici trei motopompe mari, care o sa inceapa sa scoata apa care este in zona si sa o duca inapoi in rau. Asta este interventia care trebuie sa se faca, dar la acest moment nu se poate, asteptam inca sa se retraga mai mult apele. In acelasi timp, sunt mai multe case afectate, am vorbit cu inspectorul general sa suplimentam numarul motopompelor portabile care se folosesc pentru scoaterea apelor din casele oamenilor", a mai spus Raed Arafat.

Dupa plecarea din judetul Covasna, secretarul de stat in MAI a fost si in localitatea Budila, din judetul Brasov, unde, in cursul zilei de sambata, viiturile formate pe raul Tarlung au daramat podul feroviar de pe calea ferata Brasov - Intorsura Buzaului.

Potrivit unui bilant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Covasna, 24 de localitati au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile, fiind evacuate 263 de persoane si bunurile acestora, precum si 49 de animale.

In sprijinul comunitatilor afectate au intervenit peste 300 de pompieri, jandarmi, politisti si militari din cadrul MApN.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri