Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 au fost afisate in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro miercuri. De asemenea, eventuale contestatii la BAC 2018 vor putea fi depuse in aceeasi zi, in intervalul 12:00 si 16:00. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2018 vor fi afisate pe data de 9 iulie.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2018

Ministerul Educatiei a publicat pe site rezultatele de la examenul de bacalaureat. Puteti consulta situatia pe judete, licee, dar si nominal la acest link: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx

Pentru a fi declarat promovat la examenul de BAC 2018, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, sa sustina toate probele scrise si sa obtina nota 5 la fiecare dintre acestea, precum si sa obtina media 6, cel putin, la probele scrise.

In cazul in care doriti sa faceti contestatie, subiectele, dar si baremele de corectare pentru toate profilurile au fost publicate pe EDU.RO de Ministerul Educatiei Nationale.

In conformitate cu prevederile metodologice, aplicate incepand cu anul 2017, in urma evaluarii lucrarilor contestate, „nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii.

Cum s-a desfasurat examenul de Bacalaureat anul trecut

Anul trecut, inainte de rezolvarea contestatiilor, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat a fost de 71,4 la suta, in crestere fata de anul precedent.

Pentru sustinerea probelor scrise la BAC 2018, in cele 440 de centre de examen, s-au inscris 136.871 de candidati din toate promotiile (118.856 de candidati din promotia curenta, respectiv 18.015 candidati din promotiile anterioare), a anuntat Ministerul Educatiei Nationale.

Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obtinut media 10 primesc diploma de merit. In 2017, aproape 100 de elevi din toata tara au luat 10 la Bacalaureat.

Premiera la Bac 2019. Ce s-a intamplat cu probele orale

In premiera, anul acesta probele orale ale examenului de BAC 2018 au fost sustinute de elevi in luna februarie.

Bacalaureat 2018: sesiunea august-septembrie

Absolventii care nu au luat nota de trecere la BAC 2018 sau nu s-au prezentat la prima sesiune mai au o sansa la sesiunea din august-septembrie a Bacalaureatului 2018.

Inscrierile pentru a doua sesiune (asa-numitul Bacalaureat de toamna) se fac in perioada 10-13 iulie, iar in 27 iulie se pot inscrie candidatii care au promovat examenele de corigente. Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, are loc la 20 august, iar in urmatoarele trei zile au loc testele scrise la limba si literatura materna, proba obligatorie a profilului si proba la alegere a profilului si specializarii, respectiv. Apoi, din 24 august incep probele de testare a competentelor, ultima fiind programata la 31 august. Rezultatele preliminare se afiseaza la 1 septembrie 2018, imediat se depun contestatiile, iar in 6 septembrie se vor afla notele finale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri