Salariatii din unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultura ale Studentilor, Complexuri Sportive Nationale intra in greva generala, miercuri dimineata, pana la solutionarea problemelor legate de inechitatile salariale comparativ cu restul bugetarilor, scrie G4Media. Tot miercuri, ar urma sa aiba loc prima runda de negocieri pentru noul contract colectiv de munca la nivelul grupului de unitati din Ministerul Tineretului si Sportului.

Andy Nagy, presedintele sindicatului national Sport si Tineret, a declarat ca cea mai grava problema in urma declansarii grevei generale va fi intampinata in asigurarea personalului la 30 la suta din capacitate in taberele scolare, acolo unde personalul este deja insuficient.

Ce se va intampla cu taberele scolare?

“Nu stiu cum vor asigura cei 30 la suta din personal in tabere, nici nu vreau sa ma gandesc. Mai ales ca acum in perioada asta sunt foarte multe tabere, Aici este grav, un subiect delicat, toti avem copii, e trist, dar nu avem ce face. Pentru ca oamenii sunt foarte porniti. Hai ca la sportivi poate e alta problema, acolo sunt adulti, dar aici e vorba de copii”, spune Nagy.

El a mai precizat ca personalul din MTS nu va intra in greva: “Personalul din MTS nu intra in greva, desi eu cu ei am inceput acest sindicat. Dar ei au alte salarii, alte pozitii si sunt si presiuni. Pentru ca au fost liste facute cu semnaturi din cluburi sau DJTS-uri si acum oamenii spun ca nu mai vin pentru ca au fost facute presiuni de catre directorii lor”.

Rezultatul negocierilor, piatra de temelie

” In ceea ce priveste greva generala in sport si tineret, aceasta se va desfasura conform programului stabilit. Maine (n.r. – miercuri) incepand cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unitati subordonate si din unele federatii sportive nationale urmand ca in zilele urmatoare acestora sa li se alature si ceilalti colegi. In functie de rezultatul negocierilor colective care va debuta maine, incepand cu ora 15:00, vom decide asupra actiunilor noastre de protest. Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnaturile membrilor care au anuntat ca sustin in totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informarile primite, aflam ca sunt directori care din exces de zel au intervenit pentru a bloca protestele. Analizam posibilitatea de a face plangeri penale impotriva directorilor care au facut presiuni asupra angajatilor pentru a renunta la protest”, au anuntat reprezentantii Sindicatului National Sport si Tineret, facand referire la sedinta reprezentantilor grupului de lucru permanent nominalizati prin Ordinul Ministrului Tineretului si Sportului nr. 541/20.07.2018.

“Din partea ministerului delegatia a fost condusa de Secretarul General dl. Ion Cristinel RUJAN si a fost compusa din: Secretar General adj. Dna Madalina Minciunescu, Consilier al ministrului tineretului si sportului Dl.Alex Ciuca, Consilier resurse umane Dna elena Iarca, Director directia juridica Dnul Dacian Stan. Din partea Sindicatului National Sport si Tineret au participat: liderul Dnul Sandu Pop, Dl.Ionica Liviu si Dl.Andy Nagy. Alaturi de reprezentantii sindicatului nostru au participat presedintele Blocului National Sindical Dl. Dumitru Costin si secretarul general Dl. Horatiu Raicu”, precizeaza sindicalistii.

In ceea ce priveste negocierea Contractului Colectiv de Munca, miercuri, de la ora 15:00, ar urma sa aiba loc prima runda de negociere a noului contract colectiv de munca la nivelul grupului de unitati din Ministerul Tineretului si Sportului, avand in vedere ca din data de 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai afla sub incidenta unui astfel de contract in pofida demersurilor facute de S.N.S.T pentru rezolvarea acestei probleme.

Sursa foto: Shutterstock/Zsido

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri