Razvan Stefanescu, soferul masinii suedeze care a fost lasat de Politia Romana fara placutele antiPSD in lipsa oricarei baze legale, aduna semnaturi de la romanii din diaspora care se simt jigniti de afirmatiile ofensatoare facute la adresa lor de Alina Mungiu Pippidi, pe care vor sa o reclame la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, scrie Ziare.com.

Razvan Stefanescu a anuntat demersul sau inca de marti, postand pe Facebook contactele la care toti cei care s-au simtit lezati de Alina Mungiu Pippidi pot apela, daca vor sa sesizeze CNCD, intregul demers fiind gestionat de avocati care isi ofera serviciile gratuit.

"Pentru cei din diaspora care se simt jigniti de doamna Pippidi, puteti sa imi trimiteti mesaj pe numarul de whatsapp 0046-760731489 sau pe adresa de email lumpendiasporaromaneasca@gmail.com. Mailul este gestionat de avocati, si ne asista gratuit pentru plangerea la Consiliul National pt Combaterea Discriminarii", este mesajul postat de Stefanescu.

Contactat de Ziare.com, Razvan Stefanescu a precizat ca in 24 de ore deja mai multi romani s-au alaturat initiativei sale.

"Sunt cam 20. Avocatii sunt cei care fac demersurile", ne-a spus el.

Citeste si:
"Romanii s-ar intoarce in tara daca ar primi casa cu garantii de stat"
Laufer: "Romanii s-ar...

Intrebat pana cand il pot contacta cei care vor sa i se alature, Razvan Stefanescu a precizat ca va depune plangerea "probabil in cateva zile".

Cu privire la povestea masinii sale, Razvan Stefanescu inca se mai gandeste daca va face vreo plangere pe numele politistilor care l-au audiat impreuna cu copilul in zorii zilei si i-au retinut permisul, pe care apoi i l-au dat inapoi dupa ce s-a constatat ca nu incalcase nicio prevedere legala. "Nu e un raspuns negativ, ma mai gandesc", a mentionat el.

Decizia lui Razvan Stefanescu de a reclama la CNCD modul in care au fost catalogati si jigniti romanii din diaspora de catre politologul Alina Mungiu Pippidi a fost salutata de internauti, multi dintre ei spunandu-si povestile de viata impresionante, care contrasteaza cu afirmatiile ofensatoare facute despre ei in articolul postat pe Romania Curata, dar si cu jignirile lansate la adresa lor in spatiul public de diversi alti politicieni.

Citeste si:
Iohannis: Cetatenii romani din Marea Britanie vor fi bine protejati
Iohannis: Cetatenii romani...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Alegeri prezidentiale: AEP publica clipuri pentru romanii din diaspora