In zona Pietei Victoriei au fost desfasurate efective de jandarmi mai putin numeroase decat in ziua precedenta, fiind prezenti si politisti si echipaje SMURD. Printre protestatari s-au aflat si numerosi parinti veniti cu copii mici, unii chiar in carucioare. Multi dintre participantii la protest erau dotati cu steaguri tricolore, precum si ale SUA, Marii Britanii, Scotiei, Canadei, Belgiei si Spaniei, scrie Agerpres.

Oamenii din piata si-au aprins de mai multe ori lanternele telefoanelor mobile, au intonat Imnul National, iar pe fatada Palatului Victoria a fost proiectat un mesaj prin care se cerea demisia Guvernului. Protestatarii au scandat "PSD - Ciuma rosie", "Demisia", "Jos Guvernul" si "Romania, trezeste-te".

In jurul orei 22,30, mai multe grupuri de persoane au inceput sa se retraga din piata, numarul celor ramasi reducandu-se treptat pana dupa miezul noptii. Spre deosebire de protestul desfasurat vineri, incidentele au fost mult mai putin numeroase si de o gravitate mai redusa. Jandarmeria Capitalei a anuntat ca un cutit a fost gasit asupra unui tanar, acesta fiind condus la sectia de politie pentru continuarea verificarilor.

Un alt barbat care s-a comportat violent cu fortele de ordine, nemultumit de masurile de protectie si delimitare a spatiului in care are loc protestul, a fost condus la sectia de politie si sanctionat cu amenda de 500 de lei. Jandarmii au mai imobilizat si condus la sectie un tanar care a incercat sa forteze un gard de protectie.

Judecatorii obliga PSD sa...
Citeste si: PSD, obligat sa publice sursele de finantare ale mitingului din vara

Pe de alta parte, doua persoane au fost transportate la Spitalul Elias, insa fara a fi vorba de agresiuni, a informat ISU Bucuresti-Ilfov. "Pana in acest moment au fost gestionate 12 situatii de urgenta, in urma carora doua persoane au fost transportate la spital, la 'Elias' ambele, fara a fi vorba de agresiuni", au precizat in cursul serii oficiali ai ISU Bucuresti-Ilfov. Potrivit acestora, este vorba de un tanar de 20 de ani cu dureri toracice, respectiv o femeie, 29 de ani, cu stare de ameteli. Echipajele de interventie au fost solicitate si pentru alte probleme medicale, respectiv atac de panica, hipertensiune, rani.

Sursa foto: Agerpres