Parchetul Militar care se ocupa de investigarea comportamentului jandarmilor din 10 august prioritizeaza "folosirea legita a fortei" si nu abuzul ei. Citeste in continuare principalele subiecte din presa de astazi, 14 august.

Marturiile ranitilor audiati la Parchetul Militar. “Mi-am pus mainile la ceafa, m-au lovit in cap”. Mai multi dintre cei raniti la protestele din 10 august au povestit presei la iesirea de la Parchetul Militar cum a decurs interventia jandarmilor. „Mi se pare ca actiunea jandarmilor din data de 10 august una foarte agresiva fata de protestatarii linistiti. Nu au facut absolut nimic ca sa inlature grupurile de suporteri care erau langa ei, in fata. Si ei aruncau cu gaze lacrimogene in spate, unde erau protestatari linistiti”, spune o tanara, potrivit stirileprotv.ro.

  • Peste 60 de romani au depus plangeri impotriva Jandarmeriei. Citeste mai multe despre acest subiect aici

„Folosirea legitima a fortei", asa cum au denumit jandarmii actiunea de vineri de la mitingul diasporei, este prioritatea numarul 1 a Parchetului Militar. Zecile de plangeri depuse de cei batuti, dar si de organizatii civice, vor fi analizate de procurorii militari, care au lasat de o parte orice alta activitate. Citeste in contuare pe adevarul.ro ce risca jandarmii care vor fi gasiti vinovati.

Victor Ponta a identificat vinovatii pentru violentele din strada. Atac dur lansat la adresa greilor PSD. Victor Ponta, fostul premier al Romaniei care si-a dat demisia dupa iesirile masive in strada ca urmare a tragediei de la Colectiv, a reactionat dupa evenimentele din ultimele zile. Victor Ponta sustine ca exista un singur vinovat pentru ce s-a intamplat in Piata Victoriei. Fostul lider al PSD arata catre actuala conducere a partidului si mentioneaza ca incompetenta Guvernului Dancila a dus la violentele care au facut inconjurul lumii, conform Evenimentului zilei.

  • * Femeia jandarm lovita in Piata Victoriei va fi externata. Mai multe despre acest subiect aici

Politicieni austrieci pun la indoiala capacitatea Romaniei de a conduce UE si propun excluderea ALDE din partidul european. Politicieni din Austria se declara preocupati in legatura cu situatia politica din Romania, exprimand dubii privind capacitatea Bucurestiului de a exercita Presedintia Consiliului Uniunii Europene. Tensiunile politice din Romania ar putea avea consecinte pe plan european, in contextul in care Romania va prelua din ianuarie 2019 presedintia Consiliului UE, noteaza Der Standard, conform Ziare.com.

Analist american: “E vremea sa facem curat in Romania si sa eliminam influenta lui Putin”. Sanctiuni SUA impotriva coruptilor. Tom Rogan, unul dintre cei mai cunoscuti analisti de orientare conservatoare din Statele Unite, sugereaza ca Romania ar trebui sanctionata, la fel ca Rusia, din cauza politicienilor corupti. Tom Rogan, care a fost analist pentru BBC, Sky News, CNN si Guardian, printre altele, sustine in cel mai recent editorial al sau publicat in saptamanalul conservator Washington Examiner ca SUA ar trebui sa aplice sanctiuni Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri