Jandarmeria precizeaza ca la protestul din 10 august a fost prezent locotenent colonel Bogdan Pirlog de la Parchetul Militar, intre orele 17:00-04:00, care s-a autosesizat cu privire la evenimentele de la miting. Precizarea vine dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca interventia Jandarmeriei s-a desfasurat sub supravegherea unui procuror militar. Ulterior, procurorul militar Ionel Corbu a sustinut ca niciun coleg nu a participat la centrul de comanda mobila in timpul interventiei din Piata Victoriei, potrivit Hotnews.ro. UPDATE: Locotenent-colonelul Bogdan Pirlog, procuror militar la Parchetul Militar Bucuresti, a declarat, pentru Libertatea, ca nu a supravegheat interventia jandarmilor.

UPDATE 14.40:

Locotenent-colonelul Bogdan Pirlog, procuror militar la Parchetul Militar Bucuresti, a explicat, pentru Libertatea, care a fost rolul sau in timpul protestului de vineri, din Piata Victoriei. „Eram acolo in drum spre acasa, nu am supravegheat interventia jandarmilor. (...) Nu exista nicio procedura, nu avem nicio atributie si nu avem ce cauta in a coordona si nici nu am facut asa ceva. Nu exista ‘a supraveghea. (...) Ceea ce am constatat acolo era o constatare subsecventa, post factum”, a spus Pirlog.

Bogdan Pirlog a precizat ca niciun procuror nu are atributii privind mentinerea ordinii publice: "Din punct de vedere legal, niciun procuror nu are atributii privind mentinerea ordinii publice, supravegherea sau confirmarea masurilor de ordine publica", a adaugat procurorul.

Stire initiala:

„Referitor la informatiile aparute in spatiul public, Jandarmeria Bucuresti face urmatoarea precizare: In data de 10 august a.c., in Piata Victoriei, pe timpul asigurarii si restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pirlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piata Victoriei fiind prezent in intervalul orar 17.00-04.00 atat in punctul de comanda inaintat ,cat si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale”, a precizat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Precizarile vin dupa ce Ionel Corbu, procurorul care se ocupa de dosarul privind violentele de la protestul din 10 august, a declarat ca niciun procuror militar nu s-a aflat, in acea zi, alaturi de jandarmi pentru a supraveghea interventia, asa cum a spus Carmen Dan, si ca Jandarmeria a cerut asistenta abia pe 11 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri